Del 2 – Fødselen

imagesCAAX4COA

 

Etter noen vintre med 2 hjuls kjøring, på piggdekk, er det på tide å ta galskapen litt videre. Drømmen om å kunne reise på Primustreffet, har for alvor festa seg i sjela. Etter fjorårets tur på Karl Johan i desember, til det såkalte «Hjulebordet», var erfaringen den at topptung sykkel på vinterføre nok er en større utfordring enn i sommerhalvåret.
Etter å ha snakket med en annen vinterkjører, Tor Lærum fra Sande, som hadde montert Neper sidevogn på sin 1200 GS, ble frøet sådd. Min gamle XL 600, var ett utelukket prosjekt til dette forholdet. Kikstart og høyre sidevogn, syntes som en uheldig løsning. XLèn ble derfor solgt, og en ”ny” XT600Z innkjøpt. Nåja, ny kan man vel ikke si at en 1988 modell er, men ny for meg. Denne sykkelen har stor tank selvstarter, og er en sykkel det ikke er vanskelig å få tak i deler til.

Eksempler på sidevognsbygg:

multisrada_sidecar.jpg  Ducat_sidecar.jpg  Ferrari_sidecar.jpg

Etter litt grubling kom jeg frem til at jeg trengte ekspertise i ett slikt prosjekt. Jeg tok derfor kontakt med selveste Arne Paulsen, og la prosjektet frem for han. Hvilke sidevogn kan passe på en slik sykkel. Arne sa at det var en mann som var den rette til å hjelpe meg, nemlig ”Bulle”. Bulle lyder for øvrig også tilnavnet Vinkelsliperen, og man kan jo tenke seg hvorfor. Jeg fikk telefonnummeret, og fikk etter en lang prat med Arne omsider lagt telefonen på.

Da jeg la prosjektet frem for Bulle, skulle det vise seg at jeg var kommet på rett sted. Jeg fortalte at jeg hadde søkt opp å ned på finn.no, uten å finne egnet sidevogn. Nei sa Bulle, ”finn” duger ikke til den slags. Men jeg skal ta noen telefoner. Jeg tror jeg vet hvor sidevogna di står. Etter noen dager besøkte jeg Bulle, og han kunne fortelle meg at sidevogna mi, ja faktisk et helt chassi, og riktig type sidevogns forstilling, sto i vårt naboland, like nord for Gøteborg. Det var ”Pulverkungen” som hadde dette. ”Pulverkungen” også kalt Christer, har herjet motorcross banene i Sverige og Norden en mannsalder, og har vunnet det som vinnes kan.  Vi drar til mandag og henter greiene sa Bulle. Den er grei sa jeg.

Sant og usant om Bulle:

IMG_1053.JPG  IMG_1211.JPG

Navn Ole Martin Haakonsen.  

Bor på Kjellstad i Lier. Fikk tilnavnet ”Vinkelslipen” av Arne Paulsen. Kjøpte sin MotoGuzzi i 1970 av Maarten Mager. Går ett rykte om at han til slutt hadde så mange deler til sin Guzzi, at han bygde en solosykkel av disse.  Sykkelen har i dag sin tredje sidevogn, og har i perioder vært familiens transportmiddel.  Har mobiltelefon uten sim kort, som han får en kar på Liertoppen til å stappe kr 500,- inn i, når den trenger påfyll. Har ikke tv, men ser på tv 1 gang pr år; Melodi Grand Prix. Bulle er utdannet mekaniker, og jobbet som smed på Norsk folkemuseum i sin siste jobb. Pensjonist sommeren 2012. Har bygget over 50 sidevognsykler, og er Norges fremste expert på området. Var første formann i MNCU. Kjører i dag Classic MX sidevogn med en MotoGuzzi på 1000cc. Har en rekke sykler. Har 2 ekspedisjoner i Afrika på mc bak seg. Vant Rally Knuten i 2012. Er ekskludert av Norsk Primus Union, da han fyra opp en propanbrenner på Primustreffet. Denne ble etter sigende deretter blitt skutt i filler med børse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *