Rally Knuten 2015, hysterisk vintermorro.

Rally Knuten ble arrangert for 7 gang lørdag 24januar. I år var det ca 60 startende deltakere.  Bak Rally Knuten står ildsjelene Anders Hørtveit og Per Bakke. Løpet som er åpent for alle, går på flotte smale svingete veier fra sølvgruvene i Kongsberg, og opp til Knutehytta. Det er oppdelt i 3 klasser, en for piggfritt, en med pigg, og en med sidevogn. Løpet er på ingen måte ett vanlig rally, men arrangeres på idealtid. Det gis det en fordel å starte med gammel sykkel. At løpet er populært er det ingen tvil om, for en av deltakerne kommer helt fra Trøndelag. Dessuten er dette populært blant lokalbefolkningen, som benker seg til ulike steder i løypa for å følge med. De koser seg gjerne med bål, gilling og annet mens de får god underholdning.

_DSC3373

Martin gjør seg klar før start

Selv hadde jeg gledet meg lenge til løpet. Jeg hadde tidligere deltatt i 2013. Været i uka før løpet var ideelt, med nysnø og kuldegrader. Uken før dette igjen hadde det vært umulig å gjennomføre løpet da det var en tykk is-såle på veien. Selv om været mot helgen ble mildere, holdt det seg kaldt på skogsveiene i Kongsberg, og forholdene var nær sagt ideelt. Blant syklene som deltar er det en god blanding av nyere endurosykler og eldre sykler som BMW R60 og Kawasaki H2 med piggdekk. Mellom disse gruppene er det en god gjeng med XT og TT500 samt endurosykler fra syttitallet som Husqvarna og japanske totaktere. I piggfritt klassen er det mange morsomme sykler, de eldste fra tidlig femtitall.

_DSC3370

Det legges om dekk i garasjen

Jeg hadde overtalt svoger til å kjøpe piggdekk til sin SuperTenere 750. Dekkene ble lagt om hjemme hos meg før vi satte kursen mot Kongsberg. Selv om vi var påmeldt på forhånd, måtte vi kjøre fra parkeringen, og opp til Knutenhytta for å registrere oss. Her avholdes dessuten ett kjøremøte, før samtlige setter kursen ned til parkeringen igjen, og start. Kjøreturen opp og ned gir dessuten mulighet til å finslipe teknikken, som ikke var testet siden Rally Knuten 2013. Solosyklene starter i grupper på 3 og 3. Da veien ikke er stengt men åpen for vanlig trafikk, foregår løpet etter mørkets frembrudd. Dette gjør det enklere å oppdage møtende trafikk. Fra sølvgruvene i Saggrenda snor veien seg innover skogen, og opp i høyden.  Som tidligere nevnt hadde været i forkant vært ypperlig, og dannet en flott snøsåle på veien, samt fine brøytekanter innover veien. Det var holke under snøen, og noen piggfrie plundret litt med å komme opp på første forsøk.

_DSC3400

Klart for start

Det var 49 sykler som fullførte, og noen flere som startet. Ingen skader, men noen hadde mekanske problemer. Løpet starter som nevnt i Saggrenda, og består av 2 etapper. På mellomstasjonen serveres det gløgg, og fyres i bålpanne. Når du har blitt gløgg nok, er det ny start, for rallyets andre etappe. Denne ender oppe ved Knutenhytta.

_DSC3382

Bål og gløgg på mellomstasjonen

Jeg og Martin hadde ikke andre problemer enn at piggdekkene mine begynner å bli slitt. Dette setter ekstra krav til ”burkslaven” som måtte få vekten over bakhjulet på slettene og i venstresvingene. Jeg hørte juhuu, fra sidevogna i de feteste svingene, så det var tydelig at burkslaven trivdes som bare det. Verre var det for svoger Bjørn, som snirklet seg oppover veien på ny gummi. Det hadde vært glatt, og han må jo ha fått dagens dårligste tid. Vi kostet forbi han på første etappe.

_DSC3372

Åge i «Bare oss» syns dette er kjempe artig

Vi traff også gutta i «Bare oss», som hadde tatt turen etter at jeg hadde fortalt dem om dette tidligere. Dette er en gjeng jeg har truffet på vintertreff. Etter løpet arrangeres bankett, og vi var ca 80 personer til middag. Det er også mulig å leie rom for overnatting på Knutenhytta, noe vi vurderer til neste år.

_DSC3411

Primus motor Anders Hørtveit, deler ut flotte premier

Resultater

I klassen med piggdekk, vant Øyvind Mørk med BMW som vant foran Kristen Kaste, med Kawazaki H2. Henning Karlstad (Kawasaki F11) og Jon Svartdal (Yamaha HL500 replica)kom på de neste plassene.

_DSC3406

Ingen vanlig vintersykkel. Kawazaki H2

I piggfritt klassen gjorde familien Båsen rent bord. Førsteplass til Vetle (BSA Bantam). 2.plass, Trond (Jawa), 3. plass til Torstein (Jawa) og fjerdeplass til Ole Johnny Skarrabekk (Tempo). De eldste syklene i klassen var fra tidlig femtitall. I sidevognsklassen var det to deltagere i år.

_DSC3376

Veteran Olav Dalåsen stiller i sidevognsklassen

Jeg og Martin tok seieren foran veteranene Olav Dalåsen og Per Erik Larsen. Det ble også delte ut premier for ekstra god innsats til 3 mann som kjørte moped; Christian Berg (Tempo), Stefan Høglin (Puch) og Tom Hardangen (Yamaha). Som eneste dame fikk også Ingis Halvorsen pokal.

_DSC3378

Eneste dame i Rally Knten; Ingis Halvorsen

Avsluttning med smell i Etter at løpet var ferdig og vi hadde kjørt ned igjen, ville gjerne svoger teste sidevognssykkelen min. Han lurte også på om ikke jeg ville teste SuperTeneren hans. Dette resulterte dessverre i en skikkelig hjernerystelse for undertegnede, da sykkelen i god fart tok en helt annen retning enn jeg hadde tenkt meg. Samtidig fikk jeg testet støt egenskapene på hjelmen min, i det jeg slo hodet kraftig i bakken. Tiden leger som sakt alle sår, så nå er dette bare en tilføyelse til historien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *