Ny medeier på Monsterbike

Tekst og foto: Kyrre Hagen

Første april 2006 åpnet Monsterbike i Drammen dørene for første gang. Bedriften må kunne sies å ha vært en suksess, og har utviklet seg til å bli en butikk med et bredt utvalg av merker både når det gjelder kjøretøyer, utstyr og bekledning til motorsykkel. I 2020 begynte eier og daglig leder Torgeir Jahren jakten på en ny eier og nå er 50 % av bedriften solgt til Kazim Jamal.

Å bygge opp en motorsykkelbutikk er krevende. Dette har Jahren fått erfare gjennom snart 15 år ved roret. Bedriften har utviklet seg til å bli en av Norges fremste og mest fremover lente mc-forhandlere. Men dette har kostet kan daglig leder Torgeir Jahren fortelle. Etter at kroppen sa kraftig fra i 2020 innså han at tiden var inne for å gjøre noen valg. I denne bransjen gjør du i utgangspunktet alt for at kundene skal bli fornøyde. I tillegg til butikkens åpningstid kommer en rekke arrangementer bedriften blir invitert til å delta på. Det totale arbeidspresset ga helsemessige konsekvenser og førte til at han tok avgjørelsen i fjor. Bedriften ble annonsert for salg og det var her Kazim Jamil kom inn i bildet.

Kazim er ikke ukjent med hverken motorsykler eller salg. Lappen tok han i 1995 og etter dette har han kjørt motorsykkel. Jeg har kjørt gatesykler kan Kazim fortelle, og ikke bare merkene Monsterbike har i sitt modellutvalg. Kazim har sin bakgrunn fra dagligvarehandelen i Oslo og driver to Joker butikker her. Han har drevet selvstendig siden 1990, så denne karen er vant til å klare seg av egen verdiskapning. Nå har han altså også realisert hobbyen sin som jobb.

I utgangspunktet ønsket Torgeir å selge hele bedriften, men flere årsaker gjorde at de landet på en 50 / 50 deling. Monsterbike har samarbeid med en rekke leverandører. For disse har det gitt trygghet at han er med videre. Dessuten måtte jeg jo ha en jobb, forteller Jahren.  Med Kazim som kollega betyr dette avlastning og en hverdag med mindre stress. Kazim på sin side er også fornøyd med avtalen. For han betyr dette at Torgeirs kompetanse fremdeles befinner seg hos Monsterbike. Dette er ikke uten betydning med tanke på at bedriften solgte 320 nye motorsykler og i tillegg til ca. 70 bruktsykler i 2020. Det har nok også mye å si for de 12 ansatte som jobber i bedriften.

Den bugnende butikken til Monsterbike er på drøye 500 kvm. Her finner du modellene til både Kawasaki, Honda og Suzuki. I tillegg til butikken jobber det fem mekanikere i det 300 kvm store verkstedet som befinner seg i underetasjen på bygget. Tidligere inngikk både Moto Guzzi, Aprilia og Piaggio også i portefølgen, men etter at Kellox kuttet ut disse merkene, er merkene nå ute av butikken. Forholdet til importørene blir på mange måter som et ekteskap kan Jahren fortelle. Det er forpliktene, og du kan ikke ha for mange av dem. Monsterbike har da også fått med seg en rekke utmerkelser gjennom årene. Største Kawasaki mc-forhandler har de vært både 2011, 2012, 2013, 2014, 2016 og 2017 ifølge deres egen hjemmeside, men de har også vært største Aprilia forhandler.

Videre vekst

Til tross for pågående korona pandemi i 2020 har bedriften opplevd en god økning i 2020. De har tro på videre vekst i 2021. De tror også at bedriften har potensiale til en god vekst videre innenfor lokalene i Kobbervikdalen.  

Monsterbike forbindes nok av mange med Kawasaki. Selv om dette merket fremdeles er det største forventer bedriften å selge minst like mye Honda for 2021 sesongen. Kazim og Torgeir har i tillegg tro på at Suzuki vil øke salget takket være nye og spennende modeller. Betjeningen på Monsterbike er ung sammenlignet med sine konkurrenter, og bedriften er trolig den som selger flest R-sykler i Norge. Dette tyder på at også kundene ikke er blant de eldste motorsyklistene.

Hvilke modeller har dere tro på for 2021 spør vi?

Vi får noen spennende modeller for 2021 røper de to. Blant Suzuki sine modeller har vi GSX-S 950 og GSX-S 1000. De høres ganske like ut mens den ene er en mere budsjettsykkel er den andre med høy effekt og gromme komponenter. Det kommer også en GSX 1000 GT som er en touring variant, ja også kommer det jo ny Hayabusa.

Blant Kawasaki sine nyheter venter vi på en ny ZX-10R og en ny Versys 1000. Honda kommer også med noen spennende nyheter som den store scooteren Forza 750. I tillegg kommer jo CRF 300 Rally. Ut over dette selger Honda sine 500 varianter utrolig bra.

I tillegg til motorsykler har butikken et bredt utvalg av kjøreutstyr og tilbehør til mc. Uansett hva du trenger har Monsterbike et godt utvelg. Vi i MC-avisa ønsker de to blide kompanjongene lykke til med å utvikle Monsterbike videre, og er sikre på at de vil lykkes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *