Kategoriarkiv: Tester

Fjerner frykten for grus

Vi tester HONDA CRF 300 RALLY.

Tekst: Kyrre Hagen. Foto: Kyrre Hagen, Lenka Leginova og Honda

Honda’en har bare en brøkdel av hestekreftene i forhold til syklene jeg kjører sammen med, men holder imponerende følge. Jeg må jobbe for å holde turtallet oppe. I løsgrusen legger jeg sladder gjennom svingene. På steinete underlag klarer sykkelen seg lekende lett. Dette er morsomt!

Sykkelen har et knalltøft utseende

 «Less is more».

Honda er ganske alene om å satse på en sykkel i denne i denne klassen, hvorfor er vi usikre på. Gruskjøring er jo i vinden som aldri før, og trenden med store sykler er i ferd med å snu seg. Fler og fler går ned i kubikk. «Less is more» er blitt et begrep. Mindre sykler er lettere å håndtere i veldig mange situasjoner, og gjør kjøringen langt enklere. Spesielt om du må løfte sykkelen opp, eller har kjørt deg fast i søla. En sykkel på størrelse med denne er lett å håndtere for alle, og vil kunne senke terskelen for å tørre å kjøre på krevende underlag for mange.

Jeg hadde gledet meg til denne testen, og grunnen til dette var en tur på en CRF 250 L i Vietnam i 2019. CRF 250L er sykkel uten kåpene og innpakningen som Rally varianten har, men plattformen er den samme. Sykkelen var et trivelig reisefølge og dro oss trofast rundt på det vi fant av småveier og stier. Mange ganger var jeg faktisk takknemlig for at sykkelen ikke var større og sprekere. Det hadde bare ført til større fart, og at vi ikke hadde fått syklene med en del steder hvor vi var. En oppgradering til 300 derimot, hørtes veldig fornuftig ut. Kanskje sykkelen kunne få det lille ekstra som manglet av dreiemoment, så noe av giringen kunne unngås. I tillegg til erfaringen fra kjøringen i Vietnam hadde også fått låne en Honda CRF 250 Rally rett i forkant av testen, for å kunne ha et skikkelig sammenligningsgrunnlag.

Behagelig og enkelt førermiljø

Fra 250 til 300.

Oppgraderingen fra 250 til 300 er egentlig en oppgradering til 286 kubikk, og økningen har kommet som et resultat av lengere slaglengde i motoren. I praksis en forbedring av sykkelens dreiemoment. Lang-slaga motorer er seiere, og har et større dreiemoment en kort-slaga motorer. Toppeffekten på 27,3 hestekrefter inntreffer ved 8 500 rpm, og maksimalt dreiemoment på 26,6 Nm åpenbarer seg ved 6 500 omdreininger. (opp fra 24,4 hestekrefter og 22,6 Nm). For å matche de nye kreftene er girutvekslingen optimalisert. For de fem første girene er utvekslingen kortere, mens sjettegiret nå er mer egnet for avslappende turkjøring i høyere hastigheter. Topphastigheten har økt fra 129 til 135 km/t. En assist/slipper-kløtsj gjør kløtsj-hendelen 20 prosent lettere i bruk samtidig som den hindrer at bakhjulet låses ved raske nedgiringer.   

Tøft utseende.

Den nye sykkelen har beholdt sitt råtøffe rally utseende, fra forrige modell, der styling og DNA var hentet fra HRC CRF450 RALLY Dakar-raceren. Vi liker dette utseende godt. I front sitter to lykter som er asymmetriske i forhold til hverandre. Litt skurke-aktig på en måte. På samme måte som Rally’ens storebror Africa twin, lyser blinklysene når tenninga er på. Du kan se at dette er en Honda Adventure på lang avstand. Modellen har et ny elegant og oversiktlig LCD-instrumentering med gir-indikator.

Baksvingen og ramme er omarbeidet fra forrige modell.

Slanket ramme.

Den største vektreduksjonen er gjort ved å konstruere ny ramme. Ramma kommer nå i et stykke, og er optimalisert i forhold til stivhet og vekt. Dette en skikkelig slankeoperasjon. Ulempen med hel ramme er komplett rammeskifte ved en skade, men når vektreduksjonen blir så stor som i dette tilfelle, vil nok mange allikevel føle at det er verd ulempen. Fire kilo er slanket bort fra og kjøreklar vekten er nå på 153 kilo.

Dempere og chassis

Håndteringen i alle typer terreng skal være forbedret med en ny svingarm, en mer fleksibel ramme, økt bakkeklaring, lengre vandringsvei for støtdemperne og justert kjørestilling. Opp/ned-gaffelen foran fra Showa har nå 260 mm vandringsvei (økt 10 mm) samtidig som innmaten er optimalisert for bedre kontroll ved alle typer underlag og hastigheter. Salhøyden er 890 mm, 10 mm høyere enn CRF300L og 5 mm lavere enn tidligere. Kjørestillingen har fått mindre justeringer: styret har blitt trukket tilbake, mens fothvilerne er senket og flyttet tilbake, for å gjøre girskift med crosstøvler enklere. Sykkelen har en praktisk verktøyboks lett tilgjengelig på venstre side. Denne er låsbar og nås uten å måtte ta av hverken sidedeksler eller sete.

Ingen rekkeviddeangst

Sykkelen har fått lengere rekkevidde, ved at tankkapasiteten er økt til 12,8 liter. I tillegg skal drivstoffeffektivitet være forbedret. Bensingjerrig motor sammen med øket drivstoff tank gir nå Honda’en en rekkevidde på godt over 320 km.

Prøvekjøring

Honda’en kjennes utrolig lett ut med en gang du tar i den. Dette betyr at de 153 kiloene tross alt har et forholdvis lavt tyngdepunkt. I de dagene jeg hadde sykkelen på test, ble alle som satt seg på den overrasket over dette. Selv før du har begynt å kjøre sykkelen kjennes alt så lett ut.

Det bråker ikke akkurat mye når jeg stater opp den ensylindra motoren. Lyden minner i grunn om en litt kraftig gressklipper. Førermiljøet på sykkelen er bra. Vindskjermen beskytter etter forventningene. Speilene er ikke for store, men sikrer god oversikt bakover. Knappene er logisk plassert, og det er ikke flere av dem en det må være. Her er det ingen knapper for å ta deg gjennom ulike menyvalg eller velge kjøremoduser. Om du lurer på hvordan du får aktivert Apple CarPlay, eller koblet telefonen din opp via bluetooth er du på feil motorsykkel. Dette er ikke prioritert på denne sykkelen, og det liker jeg godt. «Keep it siple». Instrumentet er imidlertid nytt og forbedret LCD instrument, som gir god informasjon. I tillegg til fart og omdreininger har det klokke, girindikator, tanknivå og gjennomsnittlig bensinforbruk. I øverste del av skjermen er de tradisjonelle varsel og indikasjonslampene på plass, og et hvitt lys kommer til syne i toppen av instrumentet, når det er på tide å skifte gir. Det eneste som ser rart ut på sykkelen er knappen for å slå av ABS’en. Denne virker å være ettermontert, og dette skyldes nok at sykkelen hovedsakelig leveres i land der ikke ABS er et krav. Knappen deaktiverer ABS på bakhjulet.

Honda’en er ingen liten sykkel med sin 890mm setehøyde, men den er ikke stor heller. Demperne er myke, og dette fører til at sykkelen «setter» seg ganske mye i det du setter deg på den. Selv forholdsvis lette førere opplever dette. Når sykkelen kjennes lett, og den i tillegg har blitt lavere, fordi du har satt deg på den, oppleves CRF 300 Rally som veldig håndterbar.

Honda CRF 300 Rally er med på det meste

Vi tester sykkelen på asfalt veier. Det første jeg legger merke til er at motoren har blitt sterkere. Er du vant til større sykler er selvsagt ikke denne Honda’en spesielt brutal, men sammenlignet med den forrige syns jeg draget er litt bedre, og at behovet for giring er redusert. Det er imidlertid ikke store turtallsområdet du har tilgjengelig dersom du skal ha noe drag i sykkelen. Under 5500 omdreininger skjer det lite og etter 7000 omdreininger indikerer instrumentet at du bør skifte gir. Dette medfører for min del at jeg ligger mye mellom 5500 og 7000 omdreininger. Bremsene er dimensjonert i forhold til vekten på sykkelen, og kjennes litt slappe på asfalt. Vindskjermen fungerer fint til vanlig landeveiskjøring. Dette er noe helt annet enn en «naken» grussykkel, og gir den et mye større bruksområde. Demperne blir imidlertid litt for «softe» for meg. Jeg veier drøye 90kg før kjøreutstyret er på. Det blir etterhvert klart for meg at sykkelen nok er bedre egnet for kortere førere. Jeg blir rett og slett sittende litt langt bakpå sete, noe som igjen fører til at vekten min fordeles for mye til bakdemperen. Kortere førere vil ikke oppleve dette, og til dem er sykkelen helt ideell. Noe som slår meg når jeg kjører er hvor lett det er å kjøre denne sykkelen. Jeg føler at jeg ikke bruker en halv kalori på dette. Årsaken er igjen den lave vekte, og at kreftene er såpass moderate, at du hele tiden er godt forberedt på alt som skjer.

Neste testdag blir på grus. Jeg kjører sammen med 3 andre gruskjørere denne dagen, og har nok ikke mer enn en brøkdel av effekten sammenlignet de andre. Dette betyr at jeg må gire aktivt for å kunne henge med. Overraskende nok, blir vi ikke etter, og det er bare på lange sletter at jeg savner litt effekt i forbindelse med akselerasjon. Dekkene på Hondaen er smale, og gjør at du får godt feste i grusen. Mye av veiene er nygrusa denne dagen, og Rally’en takler dette på en meget bra måte. Bremsene fungerer ypperlig på dette underlaget, og er enkle å dosere. Jeg klarer også å få sykkelen til å spinne gjennom svingene i løsgrusen. Dette er ikke så lett på andre underlag. Jeg tester også sykkelen på virkelig dårlige og steinete veier. Her kommer vekta til sin rett, og det kjennes lekende lett ut å kjøre opp litt mer vanskelige partier med den. Sykkelen er dessuten svært stabil på slikt underlag. Hele geometrien på sykkelen virker veldig gjennomarbeidet. Igjen blir jeg sittende å reflektere over hvor lett det er å kjøre motorsykkel.

Skal jeg være kritisk til noe må det være demperne. Til en fører på min størrelse, som ønsker å kjøre aktivt, henger ikke disse helt med. De blir rett og slett for svake. I forkant av testen hadde jeg fått kjøre en tilsvarende 250, som hadde oppgradert bakdemper, og ny innmat i forgaffelen. Dette var noe helt annet, og sykkelen oppførte seg eksemplarisk. Når dette er sagt mener jeg allikevel at mange klarer seg lenge med de originale demperne. Så kan du heller velge å oppgradere når du eventuelt syns dette er nødvendig.

På en av testdagene hadde jeg også med meg en kvinnelig gruskjører som er ca. 165cm høy, og adskillig lettere enn meg. Hun satt perfekt på sykkelen, og var nedi med beina på begge sider. Hun ble fort kjent med sykkelen, og tok den med på partier hun ikke ville tort kjøre med sin egen adventuresykkel. Det tok ikke lang tid før hun lekte med tanken om en egen anskaffelse.

En herlig turkammerat

Testføreren mener:

Jeg har i overskriften sagt at sykkelen fjerner frykten for grus. Nettopp dette tror jeg mange vil oppleve om det tør ta steget og prøver seg på gruskjøring med denne sykkelen. Tenk å legge ut på TET-ruter med denne, med en minimal oppakning. Dette er et eventyr som bør oppleves av langt flere. Med CRF 300 Rally tilbakelegger du også komfortabelt lange transportetapper mellom grusveiene. Sykkelen har lang fjæringsvei som sørger for god kontakt med alle underlag. Krevende kjøring blir plutselig bare morsomt. Utover dette syns jeg sykkelen er skikkelig tøff og samtidig veldig sjarmerende. Ønsker du deg en lett, pålitelig, morsom og komfortabel reise-enduro bør denne sykkelen være med i vurderingen.

Motor:

Motortype                        Ensylindret veskekjølt. Euro 5

Slagvolum                         286 cc

Effekt                                 27,3 hk – 8500

Dreiemoment                  27 Nm – 6500

Kompresjon                      10,7 : 1

Forbruk                             0,31 l/mil

Kløtsj                                 Våt kløtsj

Girkasse                            6 gir

Overføring                        Kjede

Chassis:

Demping foran                Showa opp/ned med 260 mm vandringsvei

Demping bak                    Pro-link

Bremser foran                  296 mm enkel, 2-stemplet kaliper

Bremser bak                      220 mm enkel, 1-stemplet kaliper

Hjulavstand senter         1 455 mm

Styrevinkel                       27 grader

Dekk foran                         80/100/21

Dekk bak                           120/80/18       

Bremser foran                 Enkel skive

Bremse bak                      Enkel skive, dobbet steplet kalipter.

Mål og vekt:

Setehøyde                        890 mm

Bakkeklaring                      275 mm

Tankvolum                       12,8 l

Kjøreklar vekt                   153 kg

Temperamentsfull japaner.

Test av Yamaha Tracer 9 GT

Tekst Kyrre Hagen. Foto Lenka Leginova og Kyrre Hagen

En sykkel vi har hatt lyst til å teste lenge er Yamahas nye versjon av Tracer 9 GT. Sykkelen har imidlertid vært umulig å få tak i. Gleden var derfor stor når vi endelig kunne ta sykkelen med på tur noen klare høstdager i september. Sykkelen fikk virkelig testet seg på svingete Telemarksveier, og vi fikk en skikkelig test i å sette oss inn i all elektronikken som GT versjonen byr på.

Tracer i ildfull rødfarge

Når Yamaha fikk sin første Tracer 900, ble ting endret innenfor Sport-Touring segmentet. Modellen hadde en spennende kombinasjon av ytelse og godt dreiemoment. I tillegg et godt komfort nivå. Siden den gangen har mer enn 50.000 førere valgt TRACER. Dette har gjort den til en bestselger i klassen. Tracer 900 som ble lansert i 2014 var på sett og vis arvtakeren etter TDM modellene som hadde blitt produsert frem til 2011. Tracer 900 fikk en oppgradering i 2017, og nå i 2021 kom altså tredje generasjon under navnet Tracer 9.

Sykkelen vi har testet er en GT variant. Denne sykkelen har mer elektronikk og mere utstyr implementert.  Sykkelen leveres blant annet med elektroniske dempere, LED-kurvelys, quckshifter og harde sidevesker. Elektronikken gir muligheter for individuell tilpasning av de ulike førerstøttesystemene.

Den nye TRACER 9 GT er den mest spennende og allsidige Sport Tourer som Yamaha noensinne har bygget. Den nye 890cc CP3-motoren er sterkere og mer smidig enn noen gang. Sammen med ny ramme er sykkelen virkelig klar for å bite fra seg i klassen. Utseende er rundere en tidligere, samtidig som kåpe og lykter synliggjør et aggressivt og tøft uttrykk.

Den nye Euro 5 motoren er mer kraftfull en noen gang

Ny motor:

Den sterke tresylindrede CP3 motoren har nå fått Euro 5 godkjenning. Motoren er turtallsvillig som en rekkefirer, men mere dreiemoment fra bunnen av. Motoren har høyere og mere lineært dreiemoment enn tidligere. Effekten er øket fra 115 til 119 hk. Eksos og inntakssystem har nytt designet, og sørger for et umiskjennelig brøl. Dette er rene symfonien for entusiaster.

Tracer 9 har nytt design sammenlignet med forgjengeren. Dette er på en måte rundere og mer moderne. Designet skal understreke sykkelens sportslige karakter og allsidige touring-egenskaper. Kåpa skal gi bedre kjørekomfort, og bensintanken på 18 liter skal gi en rekkevidde på 350 km.

Ny ramme:

Rammen er en ny-designet CF-støpt Deltabox ramme i aluminium, som skal gi høyere stivhet, slik at motorsykkelens smidighet kombineres med stabilitet. Den bakerste delen av ramma er ei stålrørsramme, som er skrudd på den fremre. Svingarmen er av aluminium, men er om-designet og 64mm lengre. Dette skal gi stabilitet i høy fart, uten å gå på kompromiss med motorsykkelens håndterbarhet.

Særpreget todelt instrument

Nytt instrument:

Instrumentet på nye Tracer 9 er særegent og spesielt. Yamaha har valgt å dele dette slik at du får to 3,5” TFT-skjermer. Den venstre skjermen viser nøkkelinformasjon om operative funksjoner, som hastighet, omdreininger, gir valg og info om hvilke hjelpesystemer som er aktivert, mens den høyre skjermen viser valgfrie ikke-kritiske data som kilometerteller, temperaturmåler og turteller. De doble skjermene er lette og lese, og gir god informasjon.

Full LED-belysning

TRACER 9 GT har LED-belysning. Under vindskjermen sitter to symetriske lykter med kurvelys og en aggressiv lysbue i hver lykt. Dette understreker sykkelens sportslige egenskaper. I tillegg har sykkelen separate frontlykter innunder kåpa. Her lyser kun den høyre lykta nede når nærlyset er på. Ved fullt-lys lyser begge. I starten lurte jeg på om den ene pæra var gått. Det blir på en måte en slags usymetri.  LED-kurvelyset øker lysstyrken øker automatisk når du svinger. Systemet aktiveres når sykkelen er i bevegelse og nedleggsvinkelen er mer enn 7 grader og hastigheten er minst 5 km/t. Tracer 9 GT har også fine slanke LED blinklys, og en bred og fin baklykt. 

Sykkelen elsker svingete touring

Litt om det tekniske på sykkelen:

TRACER 9 GT er utstyrt med avanserte elektroniske hjelpesystemer, som skal hjelpe deg under alle vær og veiforhold. Sykkelen har en 6-akslet IMU som styrer den lenesensitivitet, 3-nivås Traction Control System (TCS), og Slide Control System (SCS), kontrollsystem for forhjulsløft (LIF) og bremse kontroll system (BC).

Med MODE knappen kan du enkelt velge å gjøre endringer på gassrespons (D-mode), traction (TCS-mode) eller dempervalg (SUS-mode).

Du forandrer enkelt gassresponsen i D-mode fra 1-4. Nivå 4 er beregnet for regn. Du kan bytte mellom nivåene for gassrespons mens sykkelen er i bevegelse.

Betjeningsknapper på venstre side

Sykkelens Traction innstillinger kan justeres i 2 standard nivåer. I tillegg har du muligheten til å stille inn et eget valg «M». I denne innstillingen kan du justere traction i ulike nivåer, SCS (Slide control system, som hjelper deg dersom du mister feste på bakhjulet) kan slås av og LIF (Lift control system, som hjelper deg dersom forhjulet letter) kan slås av. I tillegg kan du slå av alle disse hjelpefunksjonene. Uansett er systemene aktivert igjen neste gang du slår på tenninga. Du kan bytte mellom traction programmene mens sykkelen er i bevegelse.

Enkel forklaring på forskjell på TC og SLC.

TC = Traction control: Overvåker grep ved gasspådrag.

SCS = Slide control: Overvåker sideveis bevegelse inn i sving.

Når det gjelder demperinnstillingene er det hele litt mere komplisert.

Betjeningsknapper og hjul på høyre

Foran er det en opp ned gaffel, og bak er det en senterplassert monodemper. Både foran og bak er disse elektronisk justerbare. Sykkelen har et KYB quasi-aktivt fjæringssystem som også styres av IMU, og ECU som aktiverer Hydraulic Unit (HU) og Suspension Control Unit (SCU). Innstillinger for dempekraften justeres med en magnetventil. For å si det litt enklere er dette følere som forteller sykkelens hjerne alt som foregår. Dette registrerer hjulløft, nedleggsvinkel, spinning og mye mere. Demperne stilles deretter inn i forhold til dette.  Forspenningen på demperne kan justeres manuelt både foran og bak. Bakdemperen er lett å justere med hjulet på venstre side over svingarmen. På framgaffelen justeres forspenningen med en skrue på toppen av hver demper. I tillegg kan bakdemperen stilles fra hard til mykere, med en skrue inn på demperes høyre side. Når dette er gjort kan du, ved hjelp av elektronikken, velge mellom to demper programmer. «SUS.mode A-1 vil være for normal kjøring, mens SUS.MODE A-2, vil gi deg mykere dempere. For å endre mellom de to modusene må sykkelen stå stille.

Her gjør du raskt valg på demping, kjøremodus og traction

Sykkelens bremsesystem (BC = Breake Control System) kan også stilles i to nivåer. For å gjøre dette må du inn i hovedmenyen på sykkelen. Dette kan altså ikke gjøres i fart. Nivå 1 er standard. Her justeres ABS’en seg i forhold til fart og dataene fra hjulhastighet. Denne innstillingen er laget for å kunne gi deg maksimal bremseeffekt. I nivå 2 tilpasses ABS’en seg etter mere glatte underlag. Dette bremseprogrammet er derfor godt egnet på våte veier.

Prøvekjøring:

Vi hentet sykkelen hos Yamaha Motor Norge. Vi hadde derfor et par utfordringer før vi kunne dra av gårde. Det første var å få satt sete i høyeste posisjon. Til slutt måtte vi ringe support for å ikke risikere å bryte noe i stykker. Alt er enkelt når du kan det, men opplagt var det ikke. Det neste var å gå i gang med å forstå menyene. For å si det som det er; dette er ikke lett de første gangene på Tracer 9 GT. Heldigvis gikk det bedre etterhvert som vi ble kjent med valgmulighetene.  

Å dra sykkelen ut på girene ble en skikkelig opptur. Motoren gir et fantastisk brøl, som får deg til å smile. Den er skikkelig dra villig helt fra bunnen. Dette er en rekke-treer som har ulik fordeling på veiva og det Yamaha kaller Crossplan. Dette innebærer ulike tenningsintervaller mellom sylindrene, og et trøkk på veiva ved at krefter overføres til denne i flere omganger. Resultatet er mere trøkk i motoren. Sykkelen har quckshifter opp og ned, som fungerer utrolig bra. Ofte tenker jeg at tresylindra motorer kanskje er det som er mest optimalt i forhold til dette. Jeg har opplevd tilsvarende tidligere.

Tracer 9 GT har 17 tommers hjul både foran og bak. Dette gjør den utrolig lett å manøvrere. Sammen med den oppreiste sittestillingen har du en sykkel som ber om å bli kastet inn i sving etter sving, der du selv har full kontroll. Denne sykkelen har gode sportslige egenskaper også når det gjelder bremser og dempere. Jeg brukte litt tid på å justere forspenninga i bakdemperen, og fikk den tilpasset til min vekt. Jeg hedde imidlertid ikke nok vekt til å kjenne store forskjeller på de to demperprogrammene. I følge importøren gir dette større utslag når sykkelen er fullastet. Jeg testet også de fire kjøremodusene. Her er det stor forskjell fra 1 til 4. Jeg tenker at valgene for meg, ofte hadde blitt enten 1 eller 4. 1 gir best respons, mens 4 er egnet mot vått underlag. Har du mye oppakning og passasjer, vil nok et av programmene i midten være mest relevant. Disse gir best touring-komfort.

Førermiljøet på Tracer 9 er bra. Vindskjermen er god, og gir overkroppen god vinbeskyttelse. Jeg opplevde at denne beskyttet best i høyeste stilling. Det er enkelt å justere skjermen opp og ned, selv når du kjører. Speilene er gode. Betjeningsknappene er litt uvante. Blant annet har du et hjul på høyre side som du benytter for å navigere i menyene med. Dette bruker du også dersom du skal endre informasjonen som er tilgjengelig på skjermene. Med en bryter på venstre styre kan du velge kjøremoduser, demperinnstillinger og traction. Varmehåndtakene er lette å stille inn, og har hele 10 nivåer. Cruise kontrollen er også enkel å betjene med gode knapper på venstre side.

Jeg har forholdsvis lange bein, og er derfor litt undrende til sittestillingen på sykkelen. Fra sete og ned er sittestillingen veldig sportslig, mens fra sete og opp er den veldig turorientert. Dette vil nok passe førere med kortere bein bedre enn meg. Jeg kunne tenkt meg fothvilerne litt lengre frem. Sete på Tracer’en kjennes bra ut, og jeg opplever lite tresmak selv om turene på den blir ganske lange. Standard sideveskene er slanke, og med pene lakkerte paneler. Hver veske har plass til en helhjelm, og er montert på et flytende bæresystem. Dette betyr at veskene har mulighet for å bevege seg, noe som skal virke stabiliserende på sykkelen i fart. De rommer imidlertid ikke all verden, og her er du nesten avhengig av formsydde innervesker for å kunne utnytte plassen skikkelig. En toppkoffert kan også monteres, for å utvide den totale lastekapasiteten. Eksemplaret jeg kjørte var utstyrt med kjekk setebagg som var utrolig praktisk, og som kunne utvides mye.  

Jeg testet å få sykkelen opp på hovedstøtta. Til dette trenger du litt krefter, denne var ikke av de enkleste.  

Testføreren mener:

Hva har Yamaha tenkt med denne sykkelen? At den skal koste godt under 200.000,- NOK, og allikevel ha mye krefter, og masse teknologi. Dette mener jeg de har lykkes med. Du føler virkelig at du sitter på en mye dyrere sykkel. Motoren på Tracer’en er herlig. Du har virkelig godt dreiemoment og drag helt fra bunnen. Sykkelen har virkelig gode muligheter for egne innstillinger. Kanskje litt for gode. Jeg tror Yamaha hadde tjent på å lage noen kjøreprogrammer, fremfor at du hele tiden kan stille på alt. I tillegg kunne den hatt et par kjøreprogrammer du selv kunne definert. Uansett Tracer’en er i ny innpakning, og med ny teknologi. Dette er virkelig en flott sykkel, med sportslige kjøreegenskaper som vil passe for mange.

SPESIFIKASJONER:

Pris:                                        Kr. 185,900,- (klargjøring kommer i tillegg.)

Farger:                                 Redline, Tech Kamo  og Yamaha Icon Performance farger og grafikk.

Motordetaljer                  Væskekjølt, 3 sylindre, 4-takt DOHC

Slagvolum                           890cc

Boring/ slaglengde:         78 mm/ 62.1 mm

Kompresjonsforhold      11.5:1

Effekt                                   119 hk

Moment                             93 Nm

Girkasse                              Konstant utveksling, 6-trinns

CO2 Utslipp                        116 g/km

Drivstofforbruk                5l/100km

Drivstofftank                     18 Liter

Kraftoverføring                Kjede

Fjæringsvei Gaffel           130 mm

Fjæringsvei Bak                137 mm

Bremser foran                  Doble hydrauliske skivebremser, Ø 298 mm

Bremser bak                      Hydraulisk skivebrems, Ø 245 mm

Dekk Foran                         120/70Z R17 M/C

Dekk Bak                             180/55Z R17 M/C (73W)

Akselavstand                    1500 mm

Setehøyde                         810 mm – 825 mm

Kjøretøyvekt                     220 kg