Test av Just 1 J34 Pro

Tekst og foto: Kyrre Hagen

Blant utstyret vi har testet det siste året er en hjelm fra Just 1. Importør er RUCO Scandinavia.

Designet på hjelmen er ungdommelig friskt, med sterke farger i et tøft mønster. Orange hvitt og sort bringer tankene umiddelbart over på KTM, der slagordet er «Ready to race». Det at hjelmen ser tøff ut, skal nok trekke til seg kjøpere. Hjelmen er crossinspirert, med skyggebrem. Den har stor åpning som gir god utsikt. Hakepartiet er aggressivt med luftedetaljer i tillegg til lufting i front er det også lufting i toppen. Foret i hjelmen består av et ganske grovt stoff. Hjelmen har hakeputer som kan fjernes mens føreren har på seg hjelmen. Løkker i front av putene gjør at du enkelt kan fjerne disse, og få hjelmen av i en nødsituasjon.

Test av hjelmen.

Den første følelsen jeg får, er at hjelmen kjennes lett. I tillegg liker jeg at du virkelig har god utsikt gjennom visiret. Den kjennes dessuten veldig luftig da hakepartiet er svært åpent fra undersiden. Visiret er enkelt å åpne å lukke, men har ikke noen «pin-lock» innervisir. Dette medfører at visiret dugger forholdsvis raskt. Luftespaltene er svært små. Før testen kan fortsette må jeg derfor få tak i et nytt innervisir, og når dette er på plass fungerer alt bedre. Hvorfor er ikke dette på plass fra start spør vi oss. Sveret er nok at dette er en billig hjelm, der kostnadene skal holdes nede.

På adventurehjelmer hjelper skyggen deg når dy kjører mot lavt sollys. På Just 1 hjelmen har jeg ikke sett skyggen fra innsiden så langt. Når jeg skal stille skyggen ned får jeg overraskelse nr. to. Den er ikke mulig å justere. Skyggen holdes fast av to skruer i hver ende. Dette betyr at den bare til pynt. Hva i alle dager er vitsen med det?

Utover dette opplever jeg at hjelmen har kvaliteter på varme dager når du kjører med visiret oppe. Da er den virkelig luftig takket være den store åpningen under hakepartiet. Den har dessuten et ypperlig solvisir, der betjeningssliden er enkel å få tak i. Luftingen fra luftespaltene har minimal eller ingen funksjon.

Hva mener testføreren:

Om du kjøper denne hjelmen fra Just 1, må du være klar over følgende. Stoffet i foret er svært grovt. Luftingen i hjelmen fungerer dårlig. Visiret dugger veldig fort, og du må anskaffe deg et innervisir for at hjelmen skal fungere. Skyggen på toppen er til pynt. På plussiden mener vi at hjelmen ser tøff ut, og den kjennes lett ut å ha på hodet. Den er dessuten luftig med hovedvisiret oppe, og har en god solskjerm, som er enkel å håndtere. Hjelmen er billig, men er den er verd pengene? Personlig foretrekker jeg hjelmer med mere gjennomarbeidede egenskaper.

Prisen: Kr 1.999,-

Tekniske detaljer:

Vekt: 1530g +/- 50g (ECE)

Tekniske funksjoner:

Integrert solvisir

J.1.E.R. Nødsystem for fjerning av kinnputer

Materiale            ABS Plast

https://www.ruco.no/just-1/607331115100200/just1-j34-pro-tour-orange-sort

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *