Yamaha WR 450 med belte

Lier 4/3 2010

Jeg var heldig å få testkjøre en Yamaha med belte i 2010.  I likhet med Morten Borks i bladet Bike, har undertegnede vært ute og testet dette monsteret, av ett kjøretøy. Og ikke nok med det, testen ble gjort i en meter løssnø.

Sykkelen som skulle testes var en Yamaha WR 450 F med ski og belte.

DSC_0608

Litt nervøs møtte jeg opp, etter å ha blitt tilbudt å teste dette kjøretøyet. Jeg gru-gledet meg, og hadde tatt med meg alt tenkelig kjøreutstyr i tilfelle noe skulle gå galt. Etter å ha tatt på stilongs, genser, knebeskyttere, ryggskinne, crosstøvler, bukse, jakke hjelm og briller var jeg klar. Her er det bare å holde full gass fikk jeg beskjed om. Det funker best i første og andre gir i denne snøen. Jeg kjørte ut fra parkeringen, og la inn andre giret idet jeg vippet ut i 1,5meter løssnø på jordet. Så lenge jeg holdt meg i spor akselererte det, men om jeg kjørte utenfor hadde sykkelen mer enn nok med å holde farten. I de verste snøfonnene slet den naturlig nok, men det gikk veldig fint, og jeg holdt meg oppe hele veien.

DSC_0585l

 

Etter første runde hadde jeg fått en bra porsjon selvtillit, og kjørte i vei. Jeg fikk etter hvert flere spor å kjøre i, og kunne derfor holde større fart. Skal jeg sammenligne dette med noe, må det ha vært når jeg og Morten R kjørte enduro sykkel i 30 – 40cm løssnø. Du må ha tunga rett i munnen, og senker du blikket er det gjort. Det gjorde jeg selvsagt, etter en stund, med det resultat at det gikk rett på tryne. Der i 1meter løssnø fikk jeg erfare den andre siden av slik kjøring. Etter ett par forsøk fant jeg ut at jeg måtte ha sykkelen tilbake i sporet jeg alt hadde kjørt, for å komme i gang igjen. Det gikk bra, og skjorteblaut ankom jeg parkeringen igjen.

DSC_0601l

Testen var unnagjort trodde jeg, innenfor en litt utvidet lunsjpause. Så fant jeg ut at jeg hadde mistet kjørebrillene mine, som i kampens hete hadde stått på skyggen på hjelmen, mens jeg bakset med 150kg motorsykkel i 1meter løssnø. Det var ikke annet å gjøre enn å ta på seg kjøreutstyret igjen, og lete. Denne gangen gikk jeg ordentlig på trynet, og etter mye slit fikk jeg hjelp til å få sykkelen videre, men nå var den bensin tom. Jeg blåste i tanken, og kom meg videre, men når det var igjen 30meter var det helt slutt. For å gjøre en lang historie kort. Jeg fikk sykkelen på plass igjen, selv om matpausen hadde blitt nesten 2timer.

DSC_0605l

Kort oppsummert: Drit gøy, men vanskelig. Skulle vært skikkelig gøy å prøve den på ett fastere underlag. Tror 30 – 40cm løssnø, oppå en hardere snø, hadde vært helt max. Og en ting til. Det er veldig god trim når du velter i løssnø. Spesielt om du har på deg masse kjøreutstyr.

Kyrre…….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *