Produkt-test av Enduristan

Tekst og foto: Kyrre Hagen. Mc-avisa nr. 8-2018

Ønsker du å pakke opp din enduro sykkel, eller bare dra på en tur med minimal oppakkning? Da er det lite vekt, og gode produkter som gjelder. Vi har derfor testet ut noen produkter fra Enduristan. Produktene fra det Sveitsiske firmaet, ble først brukt her hjemme, før vi tok de med på en skikkelig røff tur i Afrika. Hvordan ville de klare brasene når det ble snakk om en skikkelig hard core adventure tur?

Alle baggene fra Enduristan er laget av merkets eget 3-lags stoff.  Det ytre laget av ekstremt slitebestandig polymer, mens det indre laget er laget av rød vinyl. Mellom disse lagene er en 1000D nylon nett, innebygd. Dette skal i følge Enduristan gi robuste produkter, egnet for motorsykkelkjøring og tøffe tak.

Følgende utstyr ble testet:

Blizzard saddel bags, i kombinasgin med Bottle Holster, på test-tur i Marokko.

Blizzard Saddle Bags:

Blizzard Saddle bags, med toppmontert Bottle Holster
Salveske med montert skjerm bag i underkant

Salveskene Blizzard Saddle Bags finnes i tre størrelsen; S, M og L. (12, 17 og 24 liter).  Veskene trenger ingen stativ, men tilpasses enkelt sykkelen, ved at reimene over sete tilpasses. Veskene festes på fire punkter. To bakover, og to ned. Dersom de blir liggende mot eksospotta, må du kjøpe et varmeskjold, som festes til denne. I motsetning til vesker som ligger over salen, gir disse veskene større bevegelsesfriheten. Sal-veskene er vanntette. De tilpasses innholdet, ved å rulle sammen åpningen på toppen. Veskene er røde inni. Dette gjør det enkelt å finne fram i innholdet. Underst i bakkant og på toppen av hver sal-veske, kan du feste ulikt tilleggsutstyr: Fender Bag.  Eller flaskeholdere (Bottle Holster). Veskene ble testet på særdeles grovt og humpete underlag. Til tross for at de beveger seg en del opp og ned, over grove humper, satt veskene alltid på plass. Under turen havnet sykkelen et par ganger i bakken. Materialet er solid, og tålte våre velt, uten skader. Vår vurdering er terningkast 5.

Tail Pack:

Tail Packén på 8 liter, rommer overraskende mye.

På bagasjebrettet monterte vi en «Tail Pack 8 liter». Det finnes også en Rally Pack på 3,5 liter. Baggen festes med aluminiumskroker. I Vårt tilfelle passet det best uten kroker. Vi tilpasset reimene til vårt bagasjebrett. Veggene er stive, og materialene i baggen er av god kvalitet. Lokket har innebygget lomme på innsiden. Det er dessuten strikker på toppen, for å feste ulike greier. Baggen holdt tett og fungerte bra. Også denne er rød inni. Lokket åpnes med glidelås. Denne ble tregere etter mange dager på støvete veier, og ørkenkjøring. Etter testen vasket vi baggen godt, og glidelåsen fungerte som før. Vårt terningkast for denne baggen blir 5.

Fender Bag. Beregnet for lettere ting som reservedeler, regntøy etc.

Fender Bag:

På en av syklene i Afrika ble det brukt en «Fender Bag». Denne er beregnet for lettere ting som reservedeler, regntøy eller lignende. Krokene/stroppene gjør at du kan stroppe den skikkelig fast til forskjermen. Bruken av baggen begrenser seg, da den sitter på en forskjerm av plast, og må tåle mye juling. Baggen på turen vår satt fast, hele veien, og fungerte derfor tilfredsstillende. Terningkast 5.

ROK 1400:

Mange har oppdaget fordelene med lastereimer som har gummi elementer som en del av en belte konstruksjonen. Sammen med ROK-straps har Eduristan forbedret dette produktet. Lengden kan justeres fra 40 – 140 cm. Bredden på stroppene er 25 mm. Strikkene er svært robuste, og sikrer at bagasjen ikke løsner. Spennene er svært robuste. Stroppene festes i hver ende, og strammes enkelt og effektivt rundt bagasjen. Etter å ha vendt seg til å slike stropper er andre reimer blitt utenkelig. Vi gir stroppene høyeste terningkast 6.

Testen foregikk i under ekstreme forhold, og veskene var flere ganger i bakken uten at dette skadet dem. Tre-lags stoffet fra Enduristan tåler juling.

Konklusjon:

Produktene fra Enduristan, holder god kvalitet. De har gode detaljer og er fleksible i bruk. Materialene i stoff og festereimer er av solid kvalitet. Innsiden av baggene er rød. Dette gjør at det er lett å skille innehold fra bakgrunn. Mange av produktene kan brukes i kombinasjon med hverandre. Dette gir stor fleksibelt.  I Norge er Ledena.no det norske salgsleddet.  Produsenten har et bredt produktspekter, i tillegg til våre testmodeller.

Enduro-tur i Marokko blir morsommere, med en lett minimalistisk oppakning

Priser:

Blizzard Saddle Bags; kr. 2.149,- til 2.649,-.

Inferno Heat Shield, kr. 269

Bottle Holster; kr. 220,-

Tail Pack 8 liter kr. 998,-

Fender Bag kr 349,-.

Enduristan ROK 1400 kr. 249,- pr. par.