Vårmønstring i fantastisk område…

Tekst og foto: Kyrre Hagen.  Mc-avisa nr. 6-2018

Ønsker du en tidlig sesongstart er vårmønstringen i Sokndal noe av det første på treffkalenderen.  Dette treffet ligger i fantastiske omgivelser, om du er glad i fine mc-veier.  Ser du på kartet vil du oppdage et område som har en utrolig tetthet av nettopp; veier.  Vi la opp fine ruter og satte kursen vestover. 

Riksvei 44, også kaldt Norsjøveien er dramatisk og flott. Det smale svingete partiet mellom Flekkefjord og Egersund er en opplevelse.

Endelig er sesongen i gang, og det er klart for årets første langtur.  Etter smellen på Sri Lanka i februar (les «Hva skjedde» mc-avisa nr. 3), har jeg i grunnen vært fornøyd med at vinteren har trukket i langdrag.  Jeg har i vertfall ikke gått glipp av noe.  Test-tur ble gjennomført, og så satte jeg kursen mot Rogaland, og Hauge i Dalane.

Det blinker i blank krom på denne gromme Kawaen

Når jeg først er på tur er oftest veien målet, stikk motsatt av mine kubikk-kolleger fra Drammen, som kjørte E-18 hele veien.  Jeg la i stedet veien om Siljan, Drangedal, Treungen, Evje og Lyngdal.  En flott rute.  Til tross for en seig vinter var veiene var tørre og fine.  Selvfølgelig ligger en del grusrester igjen på denne tiden, så det må man ta høyde for.  Fra Flekkefjord snor riksvei 44 seg fantastisk gjennom landskapet, og innerst i Jøssingfjord er den bokstavelig talt hugget inn i fjellet.  For de som ikke har kjørt denne strekningen, som også kalles Nordsjøveien, er det bare en ting å si; -GJØR DET.  Naturen og klippene denne veien snor seg over og rundt, er så vilt at det knapt nok finnes makent i Norge.  I tillegg ligger masse historie i området.

Mønstringen:

Det meste går rolig for seg på vårmønstringen, men her er det noen som ikke klarer å dy seg
Best i show ble Robert Larsen´s gamle Zundapp.  En militær sykkel med sidevogn.

Registreringen skjer fra kl. 11.00, lørdag 21 april, og den lille plassen

Her er det detaljer i massevis.

utenfor den gamle skolen i Hague, fylles raskt opp.  Været er overskyet, men allikevel blir totalt 247 sykler meldt inn på treffet.  Over 400 personer kommer innom.

Det trenger egentlig ikke å skje så mye på et slikt treff.  Folk er i grunnen fornøyd med å endelig ha startet en ny sesong, og treffes kanskje for første gang i år.  Under seansen inntas eventyrlige mengder av lapskaus, lapper, pølser brus og kaffe.  Mens alt dette dyttes i kroppen, rusler deltakerene rundt, skravler og koser seg mens de kikker på likt og ulikt.

Utstillere:

Ingrid Thele er storfornøyd etter prøveturen på Yamaha´s MT-03. Ikke lett å beholde lappen med denne mener hun.

Ove´s Yamaha Senter stilte med flere modeller til prøve-kjøring.  I køen havner jeg bak ungjenta Ingrid Thele som skal ut å prøve en MT-03.  Dette er en sykkel i klasse A2.  Ingrid stråler når hun kommer tilbake, og utaler at det ikke blir lett å beholde lappen med denne her.  Etterpå svinger undertegnede seg av sted på en splitter ny MT-09 i retning Egersund.  En herlig tur, på en flott og lett-kjørt motorsykkel.  Prøvekjøringen er et populært innslag på vårmønstringen, og en viktig treff-arena for utstilleren.  NMCU Rogaland var tilstede og jobbet for nye og gamle medlemmer.  Den viktige organisasjonen trenger all den støtte den kan få.

Magnar Mydland fra Moi, er på tur med sin strøkne Kawazaki Z 1300 184 mod.

Kåring:

Egersund mc klubb blir største klubb, med 13 registrerte sykler.  Bjerkreim mc 12stk.  Koldby fra Danmark 11stk.

Best inn show ble Robert Larsen´s gamle Zundapp.  En militær sykkel med sidevogn.  Her er det detaljer i massevis, og ekvipasjen virker å være i stand som ny.

Lengst kjørte deltaker var undertegnede, som på sin snirklete ferd hadde tilbakelagt 555km.

Område med fantastiske muligheter:

En fantastisk flott runde med utgangspunkt i Hauge er denne runden opp til Moi, videre til Bjørnestad og ned igjen via Helleland. En orgie av svingete asfaltveier.

Er du først i dette området, finnes mange flotte veier for oss som liker de smale, av den svingete typen.  På denne lørdagen følger vi riksvei 1 via Mydland til Moi, og videre på Riksvei 3 til Bjørnestad, hvor vi tar vestover mot Helleland.  På denne strekningen finner du Terland Klopp, som er Nordens lengste og best bevarte steinhellebru.  En antar at den første kloppa ble bygget over elva her tidlig på 1800 tallet. Denne er absolutt verd et besøk, og vi klarer ikke dy oss, men sjekker at den fremdeles holder mål.  Det blir en spennende snuoperasjon, da veien er stengt på andre siden av brua.

Den store Bukkene Bruse på vei over Terland Klopp

Fra Helleland følger vi Eiaveien sørover til vi treffer riksvei 501 som tar oss ned til Hauge igjen, like forbi Rosselandsguden. En fantastisk rundtur på 12 mil utelukkende bestående av svingete veier, der det aller meste snor seg gjennom opprinnelig urørt terreng.

Sogndalsstrand er også verd et besøk om du er i området.  Denne lille perla av et sted består av gammel verneverdig bebyggelse rett ut i havgapet.  En overnatting her på kulturhotellet kan anbefales.

Vertskapet:

Sokndal mc klubb arrangerer vårmønstringen for 27 gang.  Dette er en dreven motorsykkelklubb, der medlemmene er vant til å trå til. Alt går på skinner.  På fredags kveld åpner de sitt klubblokale for langveisfarende gjester, og på lørdag etter mønstringen arrangeres fest med mat og musikk på lokalet i den gamle skolen.  Gjennomføringen er flott og stemningen hyggelig.  At noen gidder å gjennomføre slikt er fantastisk.

Veien over Felle, er flott på denne tiden. Naturen er i ferd med å våkne

Hjemturen:

Lytt til erfarne fjellfolk er et godt råd, som jeg drar nytte av ved årets hjemtur.  Dag Elias Barstad legger opp en flott rute til meg.  Rv 760 over Lidraget er asfaltert for noen få år siden, og er en opplevelse for oss som liker snirklete veier gjennom opprinnelig landskap.  Videre går ferden min over Felle og grusveien fra Gjerstad til Kroken, som variasjon i forhold til turen ned.  Fantastiske veier der jeg ligger i solskinnet, med en mørk værfront hakk i hel, det meste av veien.

Takk mc-venner for en fin sesongåpning.