Fantastisk turmulighet i Tanzania.

Det norske MC reisebyrået Indian Adventures AS som er mest kjent for sine MC turer i Himalaya og Sri Lanka tar nå steget over til Afrika og lanserer en offroad tur i Tanzania 26 september til 10 oktober i år.

Ikke mye kan måle seg med et ekte eventyr i Tanzania.

Våre kunder som har reist med oss i Asia har hatt en ønske om at vi arrangerer turer også i Afrika sier daglig leder i Indian Adventures AS Jim Lindquist.  Tidligere deltakere blir nesten som en familie å regne for det lille reisebyrået, som drives ev ildsjelene Jim Lindquist og Knut de Presno.  Turen de nå planlegger er et resultat av to års arbeid for å få til den beste ruten og gode motorsykler.  De er svært fornøyde med at turen er mer enn halvfull et døgn etter at den ble lansert 9 mars i år. «Vi la bort alle andre ferieplaner når vi fikk mailen om Tanzania turen!» var kommentaren til Sigmund Aunan når han tok kontakt for påmelding.  Sigmund reiste også med oss i Nepal i høst.

Trening før turen:

Trening for kjøring i løs sand i Norge før avreise kan komme godt med. Utfordringene Afrika står i kø.

De som er med på denne turen må være forberedt på at det blir en del støv og løs sand.  Vi har lagt opp til at de som ønsker det kan få litt guidet trening i sand før vi reiser på tur.  Det blir treningshelg i juni der deltakerne får frisket opp sine offroad ferdigheter i forkant av turen.

Å bo godt og samtidig være i naturen og se og høre dyrene fra senga er en uslåelig kombinasjon.

Turen inneholder safari i Ngorongorokrateret og kjøring i Kilimanjaro nasjonalpark.  Dette er en tur som går i grenseområdene nord i Tanzania.  Dette er en ren offroad tur der de har lagt opp ruta slik at det blir minst mulig asfalt.  95% av turen går på variert underlag med alt fra stier og grusveier.  Vi kommer også til å kjøre gjennom en klippeørken ved foten av en vulkan.  Vi kommer til å ha med lokalkjente guider som også kjører motorsykkel. Veiene eller mangel på veier vil være en opplevelse i seg selv.  Dette er et eventyr av en tur der du får oppleve Afrika på sitt beste der vi opplever offroad kjøring i Afrikas villmark.

Safari i Ngorongoro krateret gir mulighet til å komme tett på flere store katter, som leopard, gepard og dyrenes konge.

Vi bor variert. Fra gode hoteller, til enkel overnatting hos en nomadestamme på savannen.  Variasjon og eventyr er det som preger denne turen, forteller Indian Adventure oss.

Møte med folk og kulturer:

Å få ta del av det daglige livet til de stolte stammene er et av høydepunktene på turen.

Turen vil by på mange varierte opplevelser i form av møter med ulike folkegrupper og det å kjøre gjennom områder med mye ville dyr.  Turen starter med at vi kjører i åssidene til Kilimanjaro som er Afrikas høyeste fjell.  Herfra har vi utsikt til slettelandet nedenfor.  Dette slettelandet kommer vi til å kjøre over og her forventer vi å se mye dyr.  Turen går også langs kraterkanten av The Great Rift Valley.  Der vi bor i en lodge helt på kanten av krateret.  Det blir også en dag med safari i jeep i Ngorongoro nasjonalpark.

Det er spennende å kjøre gjennom nasjonalparker med ville dyr.

Dette er en tur der vi kommer til å være sammen med ulike stammer i områdene vi kjører gjennom. Vi kommer til å bo sammen med både maasaier og det mer isolerte Hadza folket som i liten grad har blandet seg med andre stammer.  Planen er å få være med Hadza folket på jakt på deres premisser.  Så får vi se hvem som tar sjansen på å følge stammens tradisjoner med å drikke fersk melk blandet med blod fra nyfeldte dyr… Kan Lindquist fortelle.

Se opp for ville dyr! De innfødte har aller mest respekt for ville elefanter.

De som ønsker det kan også bli med på en fottur opp til den aktive vulkanen Ol Donyo Lengai som hadde sitt siste utbrudd på syttitallet. Det er også mulig å forlenge turen med 5 netter på paradisøya Zanzibar.

Målet med turen er at vi skal få oppleve det virkelige Afrika slik vi har gjort i Himalaya. Ved hjelp av offroad motorsykler og lokale guider tar oss til de landsbyene og stammene som ligger utenfor de områder der turister flest ikke tar seg frem.

Vi i mc-avisa her reist med Indian Adventures før, og er sikre på at deltakerne har litt av en opplevelse i vente.