Del 11 – Første kjøretur

Endelig kjøring

DSC_0048.JPG
Ikke så lite stolt

Til torsdeg vil jeg ut å prøvekjøre sa Bulle til meg. Han hadde lagt en plan for når prosjektet skulle være ferdig, og på torsdag 29 november var det meldt kaldt, men nydelig vær. Jeg ringte Bulle, og fikk greie på at sykkelen hadde fungert utmerket. Nå var det min tur. Jeg møtte opp hos Bulle, som hadde plassert 60kg ballast i sidevogna. Han var klar med kjøreklærne på. Jeg tror jeg kjører først sa Bulle. Jeg måtte klatre opp i sidevogna.

DSC_0050.JPG  DSC_0051.JPG
Bulle demonstrerer kjøreteknikk

Vi kjørte til biltilsynet. En ganske artig opplevelse. Bulle fortalte meg om sidevognskjøring. Når du bremser fortsetter sidevogna i samme fart. Dette resulterer i at du kjører over i motsatt kjørebane om du ikke passer på. Ved akslerasjon drar sykkelen av veien mot høyre, fordi sidevogna som jo ikke har motorkraft blir hengende igjen. Dette brukes også aktivt underkjøring. I en slakk venstresving kan du slippe gassen, og sykkelen vil svinge. Er svingen skarp bruker du bremsene i tillegg. I en høyresving bruker du gassen for å svinge. Da er det viktig at du på forhånd inn i svingen ikke har for stor fart i utgangspunktet.

Full av respekt og ydmykhet tok jeg plass bak styre. Dette hadde jeg respekt for. Bulle sto og instruerte. Jeg måtte kjøre åttetall, veldig konsentrert. De som tror det er vanskelig å kjøre motorsykkel tar skammelig feil. Det er sidevognssykkel som er vanskelig å kjøre. Bulle hadde fortalt meg at man ofte kjører ut på tredje turen, når man tror man kan det, og blir overmodig. Jeg fikk beskjed om å kjøre venstresving til sidevogna løfta seg. Heldigvis var dette mindre dramatisk enn jeg hadde forestilt meg. Bulle var fornøyd med eleven, og jeg kjørte han hjem. Ta deg en tur opp Aarkvisla sa Bulle. Glimrende sted å øve. Masse svinger både opp og ned. Det gikk bra, men jammen var det vanskelig når du i nedoverbakke måtte bremse selv i høyre sving. Her gjaldt det å holde tunga rett i munnen.

20121129_202610.jpg
Første tur i klubben

Etterpå gikk turen opp i klubben. Mange synes doningen var artig, og jeg var ikke så lite stolt. (Det holdt på å gå galt ned mot rundkjøringa i Lyngås krysset på vei tilbake). Dagen etter justerte Bulle vinkelen inn mot sidevogna. Dette gjorde underverker med kjøreegenskapene. Jeg kjørte opp til Jan Erik, her kan du lese hans tilbakemelding etter besøket:

Vi var akkurat kommet hjem og hustret inn for kulda var virkelig kommet. Etter 5 min banket det på døra og hvem andre en Kyrre sto der litt tykkere en vanlig, grunnet alle klær , smilte……. hei du være med ut å se på «nybygget». Nå var sidevognsprosjektet ferdig og sluttresultatet måtte beskues. Jeg fikk på meg noen varme klær så bar det ut. Der sto den m/ sidevogn – blå og fin. Det ble tittet og sett i alle retninger, jo denne var blitt utrolig fin og for en forgaffel……….mens Kyrre fortalte om bygget kom min gode nabo Helge forbi. Han måtte på Liertoppen å kjøpe noe, men hadde tatt et par øl , for det var jo lørdag, så bena måtte tas fatt. Jeg kan kjøre deg bort sier Kyrre, som tross alt har sidevogn med sete av type kanvass. Vil du det sier Helge …ingen problem hopp oppi og vi er i gang. Det var jo ikke mere en – 15 , så dette skulle gå. Vi fikk bakset sykkelen bakover, Helge hoppet opp i og borte ble de. Hvem andre en Kyrre kan tilby skyss i sidevogna en lørdag ettermiddag i – 15. Godt vi har slike mennesker i LMK og jeg tror Helge lever lenge på denne opplevelsen. Så han kjøre bil på søndag, så han overlevde. Takk Kyrre.

Jan Erik

IMG_0806%20(1).jpg
IMG_0810%20(2).jpg

På søndag 1 desember var det klart for langtur, rundt Sande, Berger og Svelvik i minus 12 grader. Sykkelen fungerte ypperlig, og jeg ble bare litt kald i ansiktet. Mange lange ansikter langs veien der jeg kjørte forbi. Jeg hadde på forhånd investert i varmedress på «Jula» denne så stor at den gikk utenpå den vanlige kjøredressen. Beskrivelsen «Teletubbis» kan vel være dekkende for oppkledningen.

Videre, etter dette, vil jeg dele noen av mine opplevelser med dere, med sidevogna. Jeg har meldt meg på Kyrstall Rally. Så 8 februar blir det en liten tur opp i Guldbransdalen, litt på oversiden av Vinstra. Men før det blir det hjulebord, og annen morro.

Dette er artig, og sykkel og utstyr trenger nå kun noen små justeringer nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *