Kategoriarkiv: Reisebrev

Her har jeg samlet reisebrev

Slovakia på kryss og tvers. del 3

Tekst: Kyrre Hagen. Foto Lenka Leginova og Kyrre Hagen.

Vi er på tur i Slovakia. Hjemlandet til «Arkitekten». Turen går gjennom sentral og øst Slovakia, litt innom Ungarn, og kanskje innom Polen. Målet var å se og lære litt om landet. Dette skal vi forsøke å formidle gjennom fire artikler, eller kanskje fem, vi får se.

Turen vår har gått fra Presov, en liten runde øst, før vi satte kursen mot Vác i Ungarn, og videre til Banska Stiavnica, der vi har overnattet hos venner.

Denne byen er virkelig spesiell, med hele sentrum på UNESCOs verdensarvs liste. Byen ligger i et bratt landskap, med trange gater og koselige bygninger. Her bugner det av restauranter og turister. På toppen av sentrum finner du Novy Zamok (det nye slottet), bygget for å forsvare byen mot Tyrkerne, som man fryktet på den tiden. Fra slottet ser du også over til Kalvaria, på andre siden av dalen, en katolsk bønne-vei, som representerer Kristus sine 14 stopp, på vei til fjellet der han ble korsfestet. Rundt byen ligger mange blokker fra kommunisttiden i grell kontrast.

Vi har lagt opp dagen med kjøring i området. Landskapet rundt byen er veldig kupert, og det er ingen problemer å legge opp flere dagsturer herfra. Veiene slynger seg langs jorder og gjennom skoger, og vi får igjen oppleve de grønne tunellene, som vi er blitt så glade i. Igjen bruker vi mye av dagen til fotografering, og får noen virkelige blinkskudd på noen spennende veier her inne i skogen.

Ikke gå i hamburgerfella:

Vi kombinerer lunsj med badestopp, langs et av de mange vannene som er demmet opp i området. Jeg lar som vanlig «Arkitekten» bestemme menyen. Dette er igjen vellykket, og vi får utrolig god lokal mat. Hadde jeg bestilt selv, hadde jeg garantert tatt et eller annet «safe» som jeg kjente igjen på menyen. Dagens s smaker aldeles nydelig. Maten i Slovakia er i det hele tatt veldig annerledes en hjemme, men veldig god. Ville du for eksempel tørre å bestille gryte av ku-mage?? Det burde du, det er nemlig utrolig godt. Sannsynligvis hadde du endt opp med en kjip hamburger.

Det blir flere herlige svinger på smale, og enda smalere veier. Når «Arkitekten» er nær ved å kveste en mann på tråsykkel, forstår vi at kreftene er brukt opp, og at det er på tide å returnere.

Gruvedriften i Bansko Stiavnica:

Denne regionen er kjent for sin gruvedrift, og her har det blitt utvinnet både gull og sølv. Nettverket av tuneller er enormt under bakken her. Gruvearbeiderene som bodde i byen her, hadde i tillegg til jobben sin i gruvene, en egen hemmelig og ulovlig gruve fra gulvet i kjøkkenet sitt. Etter en hel dag i gruvene dro de hjem for å utvinne edle metaller fra egen gruve. Noen ganger traff de faktisk nabioen under bakken. Denne regionen var et av områdene med størst mineral-rikdom i Europa, og sølvet ble eksportert helt til Venezia. Keiserinnen Maria Terezia grunnla en gruvedrifthøyskole her på 1700 tallet. Dette var faktisk den første høyskole av teknisk karakter i verden.

Mot Tatra:

Vi pakker syklene nok en gang og setter kursen mot Tatra. Dagens kjøring er svært variert, men som vanlig velger «Arkitekten» de gule og oransje veiene på kartet. Det betyr lite trafikk, svinger og trange veier. Vi kjører gjennom kuperte åpne jordbruksområder, og nærmer oss fjell. Dette er lav-Tatra. Veien over dette fjellet er bredere, og med oversiktlige svinger og god asfalt. Her er det bare å gasse på, og la sykkelen få skikkelige nedlegg gjennom svingene. På andre siden av Lav-Tatra dukker de virkelige Tatrafjellene opp. Den høyeste toppen på over 2600 moh. Det er høysesong, men vi får et rom på et slitent hotell fra kommunisttiden, på 1000 meters høyde. Veiene hit er flotte mad masse serpentinersvinger. Hotellet har virkelig lav standard, men vi går 5 minutter gjennom skogen og finner en koselig restaurant, med god Slovakisk mat. Når vi skal gå hjem igjen kommer «Arkitekten» på at skogene her er fulle av bjørner. Hun prater høyt hele veien for ikke å komme overraskende på bamse.

Hvor vi skal i morgen vet vi ikke helt, men det finner du ut i neste del.

Slovakia på kryss og tvers. Del 2.

Tekst: Kyrre Hagen. Foto Lenka Leginova og Kyrre Hagen.

Endelig skulle jeg få oppleve Slovakia på motorsykkel, og det med det beste reisefølge jeg vet, nemlig Arkitekten. Målet var å se og lære litt om landet. Dette skal vi forsøke å formidle gjennom fire artikler, eller kanskje fem, vi får se.

Vi overnattet på campinghytte fra kommunisttiden

Vi hadde plukket opp to sykler i Presov. Disse var lånt av arkitektens venner, for i tillegg til å være kjæresten min er Arkitekten Slovaker. Eierne Stano og Amaro visste nok lite om mine meritter på motorsykkel. I motsatt fall hadde syklene i stedet blitt gjemt på et trygt sted.

Vi hadde overnattet på campingen ved Betliar castello. Slottet har et fantastisk parkanlegg, nesten en kilometer langt. Den enkle campinghytta fra kommunisttiden var ekstremt enkelt møblert, med fire senger, et bord, et skap og en kleshenger. Madrassene akkurat like vonde som fryktet, men vi var forberedt, for i bagasjen til arkitekten befant det seg et dobbelt oppblåsbart liggeunderlag.

Prosjekt sete i gang
Sete snart ferdig
Ferdig resultat som fungerte helt ypperlig.

MacGyver tilpasninger:

Stano og andre førere av Honda NC750X har nok en helt annen anatomi en undertegnede. Beina mine er lange, og passet på ingen måte sykkelen. Tenk; for noen år siden kjørte jeg R-sykkel. Nå stopper blodtilførselen til beina bare jeg tenker på det. Noe måtte gjøres, og jeg ba arkitekten om å finne en butikk der vi kunne få kjøpt et liggeunderlag, saks, kontaktlim og gaffateip. Det klarte hun, og dermed begynte undertegne å tilpasse en pute, etter Hondaens seteform. 1,5 time etterpå var resultatet klart, og satt jeg 4 cm høyere. NCén var nesten blitt litt adventure, og passa som ei kule.

Finværet var over sammen med byggeprosjektet. Det var bare å lirke på seg regntøyet til Amaro, som var for kort både på armer og bein.

Vi parkerer i an gammel smelteovn

Slovakia er som en Jarlsberg ost:

Slovakia er utrolig rikt på mineraler og metaller, og store verdier er hentet opp fra gruver i landet i flere hundre år, både gull sølv, kobber og jern er utvinnet her, for å nevne noen. Rikdommen har Ikke alltid kommet Slovakerene til gode. Faktisk er store deler av Slovakia nesten som en Jarlsberg ost. Huller overalt. Vi kjører gjennom Gemer-regionen som har lang historie for gruve- og jernfremstilling. Her ble det produsert jern av høyeste kvalitet, som ble foredlet i lokale jernverk. Området ble kalt Europas jernhjerte.

Arkitekten i sitt hjemland

Veiene vi kjører i dag går gjennom områder der du finner rester etter gruvedrift i hver sving. Den slynger seg i serpentinere over de grønne åsene. Lufta er frisk og sval, og det lukter av skog. Asfalten er ny, og til tross for at veien nærmest er overdekket av løvtrær, er feste godt. Dette tillater underholdende kjøring i de uforutsigbare svingene. Her inne under det tette løvverket er det nesten som å kjøre på racerbane under et grønt tak.

Den nerdete Arkitekten min har lest seg opp på områdets historie, og vil vise meg alt. Vi stopper i Sirk, der vi faktisk parkerer inne i en gammel masovn. Denne ble brukt til å vinne jern ut av malmen. Området er fult av rester etter gammel gruvedrift, men undertegnede er fornøyd, og vil jakte svinger videre.

På bredden av Donau.

Dagens mål er Vác i Ungarn, som ligger ved bredden av Donau. På tredje forsøk finner vi overnattingsstedet vårt i gågata. Ikke rart GPSen ga oss hodebry. Det blir en rusletur i byens gater, etter at vi har inntatt en skikkelig god gulasj til kvelds.

Neste dag starter med en fantastisk frokost på nærmeste restaurant. Ciabatta, kaffe, kaker og juice for to, for 100 NOK. Vi tar ferge over Donau, og følger elva vestover. I Visegrad kjører vi opp på slottet. Her er det kongelig historie tilbake til 1200 tallet, og selvsagt en fantastisk utsikt over Donau. Pluss var det også at mc-parkering var gratis her.

Slovakisk mat er nydelig

Degradert eller forfremmet:

Stanos motorsykkel (som jeg kjører) er utstyrt med en Tomtom GPS. Arkitekten stoler imidlertid bare på seg selv, og stopper til stadighet for å sjekke Google maps. Resultatet er at jeg må følge mere med bakover, en fremover. I tillegg er Tomtomen stilt inn på ‘finn spennende rute’, med det resultat at den til stadighet sender oss gjennom byggefelt og åkrer. Dette gjør arkitekten enda mer mistenksom. Til slutt blir jeg lei, og oppgraderer Arkitekten til stifinner for resten av turen. En guide som ligger bakerst i feltet er håpløst uansett, og arkitekter er ikke lette å forandre på.

Arkitekten blir oppgradert til stifinner. Det fungerte bra.

Vi kjører gjennom flotte kulturlandskap, og stopper bare for bilder når vi «må». Temperaturen er 35 grader og sola steikende. Dagens mål er Banska Stavnica, som ligger oppe i åsene. Når vi nærmer oss disse, kommer vi igjen inn i de grønne tunellene. Veiene ligger som den mest krøllete spagettien du kan tenke deg, og slipper solstrålene kun glimtvis inn. Jeg kommer nok til å gjenta dette til det kjedsommelige, men det er faktisk helt fantastisk å kjøre her. Plutselig springer en stor hjort over veien rett foran oss, vi stopper opp og venter på nummer to, som ganske riktig løper rett etter sin mor. Her er vi virkelig tett på skogen, og hjorteskiltene er på ingen måte bare for pynt.

Guidingen i dag har gått utrolig bra, da dagens bakerste motorsykkel har latt være å bry seg med navigeringen. I neste del skal dere få høre mere om fantastiske Banska Stiavnica.