Kategoriarkiv: Diverse mc

Test av MC-løftebord, lufthydraulisk 450kg.

Tekst og foto Kyrre Hagen

Er du glad i å skru, og har plass på hobbyrommet? Da står kanskje mc-løftebord på ønskelisten. Vi forsøkte å orientere oss i markedet, og valget falt på et løftebord fra Gasolin. Her kan du lese våre erfaringer etter at bordet har vært i bruk gjennom vinteren.

Fire kriterier som gjorde at vi landet på akkurat dette bordet:

 • Kapasiteten på bordet er 450 kg.
 • Inkludert er en solid klemme til å feste et av hjulene.
 • Bordet har god løftehøyde.
 • Bordet virket veldig solid, stødig og av god kvalitet.

Bordet fra Gasolin, har to løfte muligheter; fotpumpe eller lufthydraulikk. Fotpumpa fungerer helt ypperlig, så du må vurdere om du har behov for noe mer. Det du også må være klar over før du bestemmer deg, er om du har en kompressor som leverer nok luft til at dette fungerer. Har du liten kompressor vil du oppleve å bli stående å vente på luft.

Vi har testa å sette motorsykkelen begge veier på løfteren. I begge tilfeller har jeg vært veldig fornøyd med den store hjulklemma som sikrer hjulet i denne enden av løftebordet. Klemma gjør at det er enkelt å plassere sykkelen på bordet selv om du er alene. Deretter er det viktig å sikre sykkelen med en stropp på hver side. Dette gjør at sykkelen ikke velter selv om du skulle være uheldig å dytte bort i den, eller om du bruker mye krefter på et eller annet på sykkelen. Maks høyde på bordet er 90 cm.

Dersom oppkjøringsrampa er i veien når du skrur, kan denne fjernes før du løfter bordet opp. Bordet har dessuten en lem som kan fjernes dersom du for eksempel ønsker å slippe hjulet ned. Vi har kjøpt en rammeløfter sammen med bordet. Denne løfteren er svært anvendelig, da hjulene svært ofte skal av. Løfteren har blitt benyttet på alle syklene som vi har hatt på bordet. Vi vil faktisk påstå at et bord uten en slik løfter gir svært redusert bruksområde. Har sykkel midstøtte er saken en annen.

Spesifikasjoner:

 • Bordflate: 220×70 cm.
 • Oppkjøringsrampe: 65×70 cm.
 • Vekt: 170 Kg.
 • Maks. høyde: 800 mm.
 • Løftekapasitet: 450 kg.
 • Farger sort og rødt.
 • Pris: kr 8.990,- (Uten lufthydraulikk kr. 7790,-)
 • Leverandør Gasolin AS, Porsgrunn, www.gasolin.no

Rammeløfter for MC 

 • Brukes på løftebord eller rett på gulvet. Løfter under motoren.
 • Kapasitet: 500 kg.
 • Maks. høyde: 500 mm.
 • Pris: kr, 1 190,-

Vår erfaring:

Vi liker godt at løftebordet har høy forhjulsklemme som sikrer motorsykkelen fra å velte. Denne gjør det enkelt å håndtere sykkelen på bordet selv om du er alene. Bordet oppleves som svært stødig og solid, og kvaliteten virker å være gjennomført. Bordet heves ved lufthydraulisk pumpe eller fotpumpe. Om du har behov for lufthydraulikk bør vurderes ut fra hvor ofte du bruker bordet.  Bordet er ikke det billigste i klassen, men ser du på hva du får, mener vi allikevel at dette bordet gir deg mest for pengene. Vær klar over at et mc-bord tar plass. vår erfaring ar imidlertid at vi alltid har en motorsykkel som det skal gjøres noe med. Denne parkeres derfor på løfteren. Rammeløfteren har vært flittig i bruk. Denne hadde vi virkelig mer brukt for enn vi på forhånd hadde tenkt oss.

Speeddagen 2022

Tekst: Kyrre Hagen.        Foto: Kyrre Hagen og Rolf Marthinsen

Endelig var det klart for Speeddag igjen, etter to års opphold. Etter oppmøte å dømme, var det ingen tvil om at denne dagen er noe av det kundene til Speed Motorsenter i Sandefjord ønsker. Mye av industriområdet på Skolmar var derfor overfylt med motorsykler lørdag 23 april.

I 2004 ble Speeddagene introdusert. Lokale regler sa imidlertid at et slik arrangement ikke kunne arrangeres hele helgen i bedriftens salgslokaler. Bedriften omgikk de første årene reglene ved å søke om dispensasjon. Søknaden ble sendt inn på slutten av dagen, fredagen før Speeddagene, dermed ble arrangementet gjennomføres da bedriften var i god tro om at dispensasjonen ville godkjennes. Fra 2007 fikk bedriften beskjed på forhånd at ikke dette ville aksepteres videre. Dermed ble Speeddagene redusert til en lørdag, som fra i år vil være den siste lørdagen i april.

Flott Kawa 1000 i solskinnet

Speeddagen er først og fremst et sosialt arrangement for kundene til bedriften. Speed hadde beordret alle 24 ansatte på jobb og hadde i tillegg bistand fra Dunlop, Helite, SPS, Ruco, Giwi, Norsafe og Yamaha, som stilte med egne ansatte for å rettlede kundene. Ja – for det er det vi driver med sier styreformann og eier Terje Bredal. Vår viktigste oppgave er å rettlede kunden, slik at de får motorsykkel og utstyr som passer behovet til kunden. Slik får vi fornøyde kunder. Om en kunde har et ønske som virker ulogisk i forhold til behovet, er det vår oppgave å rettlede kunden. Dette er også dagen da vi sier JA. Kommer en kunde med et problem ordner vi opp så sant det er mulig. Har vedkommende problem med sykkelen, tar vi den inn på verkstedet. Kommer de med utslitte dekk klarer vi å få lagt om osv.

Team vaffel
Motorsyklister er ofte sultne

At dette var den helga alle ville ut på motorsykkelen sin var det lite tvil om, og ganske mange av disse tok turen til Sandefjord. Da jeg ankom Skolmar i 12 tiden var det lite tvil om hvor folk skulle, og hele gata inn på industriområdet var fylt opp med sykler. Ikke bare av merke forhandleren selger, men merker og sykler av alle slag. Ut var det satt opp masse benker, og her gikk både grill og vaffelpresse på høygir hele dagen. Været var herlig, og folk kosa seg ute i sola. Om det var travelt ute var det ikke mindre travelt inne. Tilbudene som Speed hadde, gjorde at det nærmest vrimlet inne i butikken, og de som hadde med salg å gjøre var travelt opptatte.  

Full fart i Butikken

Terje Bredal meldte om et sted mellom fem og syvhundre fremmøtte. Folk som ønsket å komme sammen og treffes igjen etter en lang vinter, og spesielt nå etter koronaen. Bedriften ønsker å pleie sine kunder, samt selge varer. Det virket det i aller høyeste grad som de klarte denne fine lørdagen i april. Bredal forteller at det ikke er så mye salg av sykler på selve dagen, men at de i påfølgende uker har god effekt av arrangementet. Årets salgsmål er hårete, spesielt med tanke på tilgangen til nye motorsykler. Dette er rett og slett et problem å få tak i nok sykler. Når det gjelder BMW har vi vært heldige å få tilgang til noen kvoter som opprinnelig skulle til Russland forteller Bredal, men stort sett er det vanskelig å få tak i nok sykler.

Dette så allikevel ikke ut til å bekymre de oppmøtte nevneverdig. Folk koste seg, både inne og ute hele dagen, og salget så da også ut til å gå strålende både på vaffel, pølse, mc og utstyrsfronten. Vel blåst til Speed og hele mannskapet for et særdeles vellykket og hyggelig arrangement.

Dekk i lange baner
Mc-journalister på plass: Kyrre Hagen, Kirsten Holden og Rolf Martinsen
Sikkerhet først
Herlig gammel XT 500