Test av Scott Modular system

Tekst: Kyrre Hagen

Foto: Kyrre Hagen og Ruco

Innerjakke, basisjakke og ytterjakke

Scott Modular system er et sett som består av et 3 delt jakke system, og et todelt buksesystem. Det er beregnet å ta på eller av seg plagg, alt etter hva nedbør og temperatur tilsier. Vi har testet dressen hele sesongen 2017.

Jakkene

Vi har testet dressen under ekstreme forhold

Basis for jakkene er Scott consept VTD jakke. Ytterstoffet består av vanntett polyamid stoff med ventilasjon. Denne jakken benyttes alene eller i kombinasjon med inner eller ytterjakke. Tanken er at du lett skal kunne tilpasse deg alle værforhold. Jakken har godt med lommer. Disse fungerer og har dekket alle våre behov i forhold til dette. På brystet finnes to store ventilasjonsklaffer. Disse kan lukkes fullstendig med glidelås, eller holdes i åpen posisjon ved hjelp av magneter. På ryggen finnes også glidelåser for lufting. Med all lufting oppe gir dette god gjennomtrekk. Dessverre har ikke jakken samme muligheter på armene som modellen Dualride. På denne jakken kan du nemlig lufte hele armen, eller de deler du måtte ønske ved hjelp av en glidelås som går i hele armens lengde. Om vi skal klage på jakken må det være på 2 områder. Kragen skulle vært mulig å justere i forhold til hvor tett den klemmer mot halsen. Enkelte ganger har du mye på deg her i form av buffer, skjerf, halser ol. Dette medfører at det noen ganger blir trangt. Det andre er glidelåsen til å koble sammen buksen. Selve låsen på glidelåsen glir så lett at den aldri er på rett sted når du skal sette sammen jakke og bukse. Ut over dette har jakken fungert utrolig bra. Den har beskyttere på albuer og skuldre. Albuebeskytteren kan justeres. I tillegg har den lomme til å legge inn ryggbeskyttelse.

Regntøyet er av det beste vi har vært borti

Under basis-jakken kan du kle på deg med Scott Insuloft Light jakke. Denne er svært komprimerbar og tar lite plass. Jakken er pen, og kan også benyttes som et vanlig fritidsplagg.

Ytterste lag er Scott Concept DP. Denne jakken fungerer som vind og regnjakke. Ytterstoffet er en vindtett og vanntett. Jakken har en 3-lags polyuretan membran. Den har svært god passform, og jeg må innrømme at det er den beste regnjakken jeg noen gang har hatt. På sidene er det glidelåser, som gjør at du kommer til lommene i basisjakka. Det er svært praktisk. Passformen er like godt som basisjakka. Det finnes også en utenpåliggende brystlomme.

Funksjonaliteten på dressen er på topp

Buksene

På samme måte som jakkene har buksene en basis bukse, med samme stoff. Buksen har beskyttere på knærne. Forsterkninger i skritt og på knær. Det finnes bukselommer og praktisk cargolomme på høyre lår. Det er avsatt plass til hoftebeskyttere om du ønsker dette. På utsiden av lårene finnes glidelåser for lufting. Det er mulig å justere buksa i livet, og nederst på beina.

På samme måte som på overkroppen har systemet tilsvarende ytterbukse. Den har svært god passform og er en svært god vind og regnbukse. Det mest geniale med denne buksa er de lange glidelåsene på sidene. Disse åpner du helt når du skal ta den på deg. Deretter tråkker du oppi buksa, og trekker igjen glidelåsene. Over glidelåsene er det en overliggende kant, med borrelås. Denne blir helt tett. Buksa er genial og god. Skal jeg sette fingeren på noe må det være at buksene virker litt stive når du har på begge.

Samlet vurdering

Vi har vært svært fornøyd med disse kjøredressen. Den dekker de fleste behov ved motorsykkelkjøring. Ulempen med systemet, er at du alltid bør ha med deg alle delene, for å dekke ulike værforhold. Dropper du ytterplaggene og det kommer i regnvær blir du selvsagt våt. Tar du med deg alle plaggene er du imidlertid godt rustet mot det aller meste. Vi gir dressen terningkast 5 av 6.

Basisdressene finnes i sort, lys og mørkegrå, eller sort og rødt. Ytterplaggene er sorte på alle dresser. Innerjakkene finnes i blå, sort eller en kombinasjon med blått og gult. Dressen har dessuten gode refleks partier som synes godt.

 

Pris på dressen er kr. 13,398,- Importør; Ruco Scandinavia