Bygget for eventyr. NY DUCATI DESERT X

Tekst: Kyrre Hagen. Foto: Ducati.

Med klassiske linjer fra de første store dakarsyklene


Ducati prosjektet fra 2019 Desert X ble i går lansert i Bologna Italia, og endelig er spesifikasjonene klare. Ideen om sykkelen ble første gang vist for publikum i 2019 og vekket stor entusiasme. Det endelige resultatet er ikke langt unna prototypen, og er helt klart noe for seg selv.
Designet til DesertX skal representerer en moderne tolkning av linjene fra de første store klassiske adventure-syklene. De doble runde lyktene har et nostalgisk preg, og minner om dakarsyklene på åtti tallet; Africa Twin, Super Tenere og Cagiva Elephant, selv om de i denne innpakningen består av moderne LED- lykter.

DesertX i sine rette omgivelser. Bygget for krevende eventyr.

Sykkelen er visuelt sammensatt av 3 makroelementer: et unikt volum som inkluderer tanken og sidedekslene, salen og vindskjermen som sammen med doble frontlykten og ytterligere forsterker det unike med denne sykkelen.

De doble lyktene minnes vi fra Africa Twin, Super Tenere, Cagiva Elephant og Tiger 900.


Den nye DesertX skal være en sykkel med et intenst off-road preg, som skal utvide grensene for hva som kan gjøres med en Ducati. Ørkendyner, smale sigletracks, grusveier og fjellveier er klare mål for den nye modellen, og flytter dermed grensene bruksområdene til Ducati.
Chassisoppsettet til den nye Ducati DesertX inkluderer en ny ramme i stål, som i kombinasjon med lang fjæringsvei, skal sikre god funksjonalitet selv under krevende terrengforhold. Optimaliseringen av alle komponenter har ført til en tørrvekt på 202 kg. Hjertet av sykkelen er en 937 cc L-twin Testaretta motor som yter 110 hk, og 92 Nm. Service intervaller på 15.000 km og ventiljustering hver 30.000km. DesertX er designet for å takle krevende terreng med 21″ forhjul og 18″ bak, lang veifjæring og god bakkeklaring. Setehøyde på sykkelen er 875 mm. Tanken rommer hele 21 liter.

Lang fjæringsvei både foran og bak, med alle innstillingsmuligheter.


På fjæringsfronten stiller DesertX med 46 mm diameter opp-ned Kayaba gaffel med 230 mm vandring og Kayaba monoshock. Begge har justerbare i kompresjon, rebound og preload. Kayaba monoshock demperen skal sammen med aluminiumssvingarmen og gi en bakhjulsvandring på 220 mm. I tillegg har nye DesertX en bakkeklaring på 250 mm, noe som er godt egnet under mer ekstreme terrengeventyr.
Av elektronikk kan vi raskt rase opp: ABS Cornering-bremser. Flere kjøremoduser med justerbar motorbrems og motorrespons. Wheelie kontroll, Quckshift. Cruise control. Led belysning m.m.

Enkelt


Vi liker det spennende designet og gleder oss til å få testet denne sykkelen.

Motor:
937cc L-twin
110 hk ved 9.250
92 Nm ved 6.500
Setehøyde 875 mm
Vekt 202 kg tørr / 223 kg kjøreklar
Tankkapasitet 21 liter
Hjul 21/18

Pris ca. kr. 220.000,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *