Del 3 – Besøk hos «Pulverkungen».

sidecarcross.jpg
Etter å ha plukket opp Bulle og Martin (min sønn), var vi på vei til den sagnomsuste ”Pulverkungen” fra Kungälv.

Om sidevognscross i Sverige (funnet på nettet):
Sverige er det land i Norden hvor sidevognscross har vært størst i alle år. Utallige svensker har i årene kjørt EM. Det er derfor ikke unaturlig at svenskene har en rekke sterke førere.

En av de ting man merker når man kommer inn i miljøet er den hyggelige og vennlige måten man blir møtt med.

Det er derfor naturlig at vi vil presentere noen av våre konkurrenter her, de er samtidig våre gode venner

Christer Johannisson er ryggraden i det svenske miljøet og vi kan gjerne si at han også er vår medhjelper og rådgiver. Christer driver en fabrikk som har spesialisert seg på pulverlakkering, og de fleste av syklene våre er lakkert hos han.

Her ser vi Christer i god stil på Kalabanen 2004 hvor han vant. (Det gjør han forresten ganske ofte.) Bak ser vi Erling Haakonsen med sykkelen til Bulle.

Christer ble nordisk mester i Veteransidevognscross i 2006.

Han kjører en EML Yamaha 1020 med bortimot 120 hester når alle godsakene er på plass i motoren. Burkslav er Linhard Karlsson

DSC_0057t.JPG
Vel fremme ved «Pulverkungens» garasj på Jörlanda, fikk vi omvisning i ett hav av sidevognsykler. Minst 10 sidevognssykler var å finne i samlingen. Og i alt 40 motorer til Yamaha XS 650 var i samlingen.

DSC_0017t.JPG

Pulverkungen var en samler av dimensjoner. Hans legendariske Classic MX sidevogns ekvipasje var å finne i samlingen. Og også en ekte Hagon, for de som vet hva dette er. Det er en konstruksjon i aluminium, en ekte gobit for samlere. Også ”Pulverkungens barnebarn på 2,5 år hadde egen sidevognssykkel i garasjen.

  DSC_0083t.JPG

Mine deler besto i ett komplett Wasp cassis, en sidevognsgaffel av VM kvalitet, og ett sidevognshjul.  Delene ble lastet opp, og ferden hjem kunne starte. Vel hjemme ble alle delene losset i kjelleren til Bulle, og ett noen dager fikk jeg tak i Teneren min som hadde vært på utlån hos min svoger i Fredrikstad, siden jeg kjøpte den. Teneren ble firt ned i kjelleren til Bulle, og vi plasserte sidevognen på siden.  Her har vi noen utfordringer sa Bulle. Så tok vi ferie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *