Kategoriarkiv: Ukategorisert

Tøffing enda tøffere.

11 februar var lanseringsdag for nye MT-09 i Norge. Vi tok turen innom Trio Motor & MC-Teknikk for å se den barske nykommeren i øynene. Den sto der og skulte på oss med smale øyne, i det vi kom inn i lokalet.

Jan Stormo daglig leder av Trio Motor & MC Teknikk poserer villig på den nye MT-09én
Jan Stormo daglig leder av Trio Motor & MC Teknikk poserer villig på den nye MT-09én

InvitasjonVelkommen til lansering av en helt ny utgave av MT09 ABS 2017! Sto det plutselig på facebook, midt i verste PMS tiden. Vi tok turen innom Trio Motor & MC-teknikk på Lierstranda rett utenfor Drammen. Motorsyklistene i Drammensområdet kjenner godt til butikken som har ligget her en årrekke. Faktisk kan jeg huske å ha vært innom lokalene på midten av åttitallet, da vurderte jeg min første motorsykkel.

Lykten er særegen, med ny form som er trukket tilbake på midten. Den har nærmest finner ut på sidene.
Lykten er særegen, med ny form som er trukket tilbake på midten. Den har nærmest finner ut på sidene.
nn
Instrumenteringen kjenner vi igjen fra tidligere.

Jeg fant imidlertid ut at det kanskje var greit å ta lappen først, så det ble ikke noe handel den gangen. Jeg hadde vel dessuten blitt hjemløs om jeg hadde dukket opp med sykkel. Butikken flyttet til Drammen sentrum på slutten av åttitallet. Lokalene er særegne. Interiøret er noe midt i mellom en gammel western saloon og en motorsykkel-butikk. Hadde det stått en oppsalt hest her inne mellom syklene, hadde det passet helt i stilen. Nåværende daglig leder Jan Stormo har vært med siden ______. Han koser seg med prat og kaffeservering sammen med alle oppmøtte denne lørdags formiddagen.

_DSC3070
Den utstilte sykkelen var blå, men modellen finnes i sort, og grå med gule felger i tillegg.

Yamaha lanserte sine nye MT modeller i 2014 og har hatt suksess med modellene. Syklene har imponert med potent motor, smidighet og lekenhet. Prislappen har vært svært spiselig for mange. Faktisk så mange at Yamaha har hatt problemer med å imøtekomme etterspørselen.

I 2014 sto undertegnede utenfor samme butikk og fikk utlevert nøkkel til den første utgaven av MT-09. Det ble testtur og jeg var imponert over det jeg opplevde. I race modus var den som en rakett. Så smidig og leken at det var en fryd. Når jeg tok turen oppover gamle Lierbakkene var vi raskt venner. Årets utgave er enda tøffere.

mmm
mmm

Front og bakpart er forandret og de tøffe smale led-lysene ser ordentlig sinte ut. Også bakparten er forandret, den også til det bedre. Lykten er særegen, med ny form som er trukket tilbake på midten. Den har nærmest finner ut på sidene. Skiltet sitter på en brakett, som samtidig er sprutbeskyttelse. Det er ikke bare på utsiden det er forandringer. Sykkelen er utstyrt med Traction kontroll i flere moduser, og quickshifter. Med vekt på 193 kg, er den i følge Yamaha, lettest i klassen. Sykkelen finnes i sort, blå, og grå med gule felger. Pris lappen på 137.900,- vil vi tro bringer sykkelen inn i «Svært mye for penga» klassen.

_DSC3085
Interiøret hos Trio er noe midt i mellom en gammel western saloon og en motorsykkel-butikk.

Det var svært så hyggelig der på Lierstranda. Å drømme seg bort i nye sykler en lørdag tidlig i februar, er svært hyggelig. Jeg er alltid litt nysgjerrig på de nye MT modellene, da jeg selv har originalen MT-01 hjemme i garasjen. De oppmøtte koste seg, og undertegnede rakk akkurat å redde seg ut av døra, når pølsekjelen til Stormo begynte å lokke de drømmende motorsyklistene til seg. Sånne små kosestunder gjør PMS tiden til å leve med.

The Dark Side Of Japan, har fått en oppgradering av sin MT-09 som ser svært lovende ut.

Ikke dumme de nyeste R-1 heller. Denne står å venter på ny eier
Ikke dumme de nyeste R-1 heller. Denne står å venter på ny eier

2. Det skal bli en 690 Adventure

Ombyggingen av min KTM 690 Enduro R har startet. det må bli en 690 Adventur. En mellomting mellom en rallysykkel og en Adventure.

Det er stor stas når pakken fra Rade Garage dukker opp
Det er stor stas når pakken fra Rade Garage dukker opp

Noe av kosen, er å sitte på nettet å søke etter hva du kunne tenke deg på sykkelen din. Det blir stadig noen timer av dette, og snart begynte det å ankomme deler. Jeg fant blant annet splitter ny forskjerm, nye dekaler og velteklosser for noen hundrelapper. 26 november ankom pakken fra Rade Garage. Det var stor stas å pakke opp den digre pakka. Etter litt sortering så alt til å stemme.

Første etappe ble å montere tanken. Det er nesten utrolig at sykkelen er utstyrt med en så stor originalt luftfilter boks. Tank-settet fra Rade inneholder en ny tank på 6,2 liter. I tillegg medfølger

Godsaker fra Rade
Godsaker fra Rade

KN filter som erstatter det gamle. Monteringen gikk greit. Varmesensoren som sitter inn i filteboksen må monteres inn i KN-filteret. For å få dette optimalt valgte jeg å forlenge ledningene til føleren. Fra tanken la jeg opp bensinslange og kran på sykkelens høyre side.

En enorm luftfilterboks fjernes
En enorm luftfilterboks fjernes

For å få koblet til bensinslangen må det kobles til en adapter på undersiden av bensintanken, som sitter rett foran bakhjulet. Da må bensinpumpa ut, og det er en stor fordel at ikke tanken er full. I monteringsanvisningene fra Rally Ride, er tilsvarende adapter montert. Her var det anbefalt å borre huller i bunnen av hylsteret som pumpa sitter i. Jeg konfererte Rade, med dette, og han mente det godt kunne borres hull, for sikkerhetsskyld.

Ny tank kommer på plass. Her får du med deg 6,2 liter ekstra...
Ny tank kommer på plass. Her får du med deg 6,2 liter ekstra…

Dette sikrer at du får brukt opp mere bensin, da mere bensin kan komme til pumpa, og du slipper en «Rest» i bunnen. Det ble noe søl, men monteringen gikk greit, og snart var tanken på plass.

Dessverre kan ikke originale sidedeksler benyttes
Dessverre kan ikke originale sidedeksler benyttes

Neste etappe ble montering av frontkåpa. Rade hadde opplyst meg om at jeg måtte kjøpe nye sidedeksler da denne var tilpasset en 2013 modell.

Demontering av lykt og deksler
Demontering av lykt og deksler

Jeg var i høst i kontakt med Spinning Weel på Mysen som kunne opplyse meg om at ramme og festepunkter er like på disse modellene,

Snart er krona kommet til syne
Snart er krona kommet til syne

ja faktisk helt til i dag. De mente dessuten at jeg måtte ha en ny radiatorbeskytter. Jeg hadde lyst til å se om de gamle dekslene kunne benyttes, så jeg avventet bestillingen. Første etappe var demontering av originalkåpe og dekslene på baksiden slik at jeg kunne komme til krona på ramma. Her skal nemlig tårnet festes. Tårnet kom etter hvert på plass og snart kunne jeg teste lyset som virker svært lovende. De originale sidedekslene kunne ikke benyttes, så jeg tok turen til Star Motor på Tranby for å benytte lokal leverandør på deler.

Detta blir lys det...
Detta blir lys det…

Her må jeg si det var skikkelig service. Snart var både deksler, og ny bakskjerm bestilt. Delene kom etter bare noen dager. Super service må jeg si. Radiatorbeskytter måtte imidlertid også bestilles. Snart vil alt være på plass. For å oppgradere ytterligere, kjøpte jeg også en del skruer som ikke lengere var like pene. Her kan du kjøpe skruesett hos din lokale KTM forhandler. GENIALT.

 

Det bygges videre, mere senere.