Straand Treffet tilbake i sin opprinnelige form.

Tekst: Kyrre Hagen.  Foto: Lenka Leginova og Kyrre Hagen

Treffdeltakere, forhandlere og ulike interesseorganisasjoner storkoste seg i Vrådal under årets Straand treff. BMW, Ducati, Harley Davidson, Honda, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Indian, Suzuki, Triumph, Zero og Yamaha var representert på årets arrangement.

Treffet, som ikke er ikke noe vanlig motorsykkeltreff, var nesten tilbake i sin opprinnelige form. På dette treffet skal du få noe mere enn på et vanlig treff. Her skal nyhetene presenteres og du skal selv få prøve det meste av nye motorsykler som er tilgjengelig på det norske markedet. I tillegg formidles kunnskap fra fagmiljøene. Her får du få smakebiter fra det særeste til det morsomste. I tillegg treffer du motorsyklister fra store deler av Norge.

NMCU, NAF MC, Førerutvikling.no, WIMA og The Litas deltok også på Straand Treffet. WIMA og The Litas har fokus på å skape et godt MC miljø for den voksende gruppen av kvinnelige motorsyklister i Norge.

Det er travelt på Ducati standen

Rammen rundt arrangementet er Straand hotell, der vertskap Katrine og Lars Arne Straand ønsker å ha motorsyklister som sine gjester. Hotellet er en del av kjeden De Historiske Hotel & Spisesteder, og har som målsetning å bli Norges beste hotell for MC-interesserte. Hotellet tar ikke bare imot motorsyklister under Straand treffet. Gjennom hele sesongen besøker motorsyklister og motorsykkelgrupper hotellet. Konseptet Hubriding har blitt en suksess for hotellet, og ført til en god økning i antall gjestedøgn.

I følge hotelldirektør Lars Arne Straand var Hotellet fullbooket, og hadde innlosjert over 300 personer på hotellet, leiligheter og hytter. I tillegg hadde mange ordnet egen overnatting, og en god del dagsbesøkende var også innom, til tross for at ikke været var optimalt.

Rolf Martinsen og Bjørn Richard Johansen er i godt humør under treffet.

Variert program.

Fredagen ble treffet offisielt åpnet, av treffgeneral Trond Olsen. I tillegg ble alle ønsket velkommen av både varaordfører i Kviteseid velkommen og hotellets vertskap. Ut over dette var det flere innlegg, alle mc-relaterte. Kjøreskolelærer Tore Johannesen fra trafikkforum har sammen med universitetslektor Jan Petter Wigum, utgitt ei ny lærebok om motorsykkelkjøring. Det er ikke få timer de to har på motorsykkelsete, så her kommer deres lange erfaring til nytte av nye motorsyklister. Vi har sett at ulykkestallene har gått ned i Norge i år og det gleder vi oss over. Kompetanse på førerutvikling med faglig påfyll av teori og erfaring er viktig for å sikre denne utviklingen også i sesongene fremover.

Alle skulle prøve Pan America

Ut over dette holdt Eli Johanne Steene et innlegg om WIMA’s aktiviteter, og videre holdt en av Wimas unge medlemmer, Runa Grydeland, et foredrag om sin første virkelige lange tur på motorsykkel. I løpet av en måned var hun innom alle Norges «kapp» punkter. Det var spennende å høre om hvordan den unge motorsyklisten hadde planlagt og gjennomført turen alene. Peter Ozsvath Carlsen fortalt om et nytt konsept; «Rebels & Classics». Her skal veldedig arbeid kombineres med interessen for klassiske motorsykler.

Fellesturer Hubriding.

I tillegg til prøvekjøringer var det på lørdagen også mulig å bli med på fellesturer. Turene baserte seg på ruter som er tilgjengelige HUBriding systemet. Dette er digitale ruter som tar utgangspunkt i et sted du kan kjøre mange ruter ut fra. Rutene ut fra Vrådal utmerker seg med særdeles vakre omgivelser og mange tivoli-veier som vi motorsyklister elsker.

Flere utstillere en tidligere.

Nye på årets Straand treff var Ducati og Harley Davidson. Dette var også noen av de aller mest populære syklene å prøvekjøre. Harley forhandleren fra Vestfold hadde med hele fire stk. Pan America, og disse var i kontinuerlig bevegelse gjennom hele treffet.

The Screem. Mc-kunst

Ducati Eberg Motor i Trondheim hadde lasta opp en svær bil med sykler for at treffets deltakere skulle få prøvekjøre de røde skjønnhetene. Torgeir Magnussen og Thomas Nicolaysen hadde kjørt nærmest hele natta, og betjente den travle standen gjennom hele helgen. Makan til positive folk skal du lete lenge etter. Disse fikk under lørdagens middag tildelt Straand Treffets ærespris for innsatsen, av treffets leder Trond Olsen, som kom kjørende inn i spisesalen på en Ducati.

På slutten av lørdagen hadde hele 221 personer registrert seg som prøvekjørere. Dette resulterte i at standene til de ulike forhandlerne var nesten tomme gjennom dagen. Syklene var bare så vidt innom for å bytte førere, samt påfyll av bensin… At dette er et positivt tiltak er det liten tvil om, og det er heller ikke usannsynlig at drømmen som fører til ny sykkel starter akkurat her.

Indianere bor i telt

På elektrisk motorsykkel Norge på langs.

På lørdagen fikk vi også høre om Rolf Martinsens trur fra Lindesnes til Norkapp på elektrisk motorsykkel. Det var ikke uten utfordringer, og det hadde blitt klart for Martinsen hva som ligger i begrepet «rekkeviddeangst».

Utdelte priser under treffet.

Det ble delt ut en rekke priser under årets Straand Treff. Juryen for dette besto av Rolf Marthinsen redaktør av MC24-7.no, Kyrre Hagen MC-journalister og fotografer i MC-Avisa, Eli Johanne Stene president i kvinne/MC gruppen WIMA, Bjørn Richard Johansen ansvarlig for Reitwagen.no, samt Trond Olsen, treffsjef for Straand Treffet.

Jeg måtte ut å prøveårets råtass

Telemark er årets kjørefylke

Det har alltid blitt delt ut priser og heder på Straand Treffet, men det var første gang at landets beste kjørefylke ble utdelt. De to fylkene som var med å kjempe om den gjeveste plasseringen var Trøndelag med de vakre Selbu -og Røros-traktene, og Rogaland med de flotte veiene inn til Lysebotn.

Anne-Hege Svartdal som er reiselivsdirektør i Visit Telemark sier at de er utrolig stolt over å ha blitt kåret til årets kjørefylke i forbindelse med prisutdelingen på Straand Treffet 2021. Telemark har mange flotte svingete veier og er dermed perfekt for motorsykkel, biler på tur og syklister, sier

Vestfold- og Telemark fylkeskommune har også satset både på kjøreopplæring for MC-førere blant annet i samarbeid med Norsk Motorcykle Union, NMCU og NAF MC. Vi håper dette kan være god inspirasjon for andre fylker i Norge.

Blide gutter fra Monsterbike, Espen Olsen og Kazim Jamal

Vinnere av årets motorsykkel i 8 ulike klasser

  • Det ble også delt ut pris til årets moped hvor Aprilia SXR 50 vant i konkurranse med Yamaha, Peugeot og Vespa.
  • Årets lettsykkel ble Yamaha XSR-125 i konkurranse med KTM 125 Duke, Honda CB 125 R og Kawasaki Ninja 125.
  • Årets A2 sykkel ble KTM 890 Duke med BMW 310 GS og Honda CBR 650 R i topprekken.
  • Årets overraskelse ble Harley-Davidson Pan America med Ducati Multistrada V4 og Indian Chief på de neste plassene.
  • Folkets favoritt ble Yamaha MT 07, foran BMW GS 1250.
  • Årets mest bærekraftige ble Zero med supermotard-modellen FXS. De tok dermed over tronen fra Harley-Davidson LiveWire som vant prisen i fjor.
  • Årets økonomi-MC ble Honda NC 750 X med Yamaha Tracer 7, Kawasaki Versys 650 og Suzuki 1050 V-Strom helt i toppskiktet.
  • Årets råtass ble Indian FTR 1200, foran KTM 1290 SuperDuke, Kawasaki Z H2 SE og Ducati Streetfighter.
  • Årets Adventure-sykkel ble KTM 890 Adventure, foran Harley-Davidson Pan America, KTM 1290 SuperAdventure og Ducati Multistrada V4.
WIMA med venner gjør seg klare for fellestur

Også på søndagen var de fleste syklene i flittig bruk. Faktisk helt til treffets avslutning. Foruten foredrag om gode kjøreteknikker ble det gjennom helgen gjennomført prøve kjøring av 60 ulike nye MC-modeller. Det ble kjørt hele 27.100 km med testkjøring fordelt på 774 prøveturer.  

Årets Straand Treff, som i år var det fjerde i rekken, ble særdeles vellykket og godt gjennomført. Fler og fler har fått øynene for dette flotte arrangementet som tar høyde av seg for å blir Norges viktigste treffpunkt mellom forhandlere, motorsyklister og ulike interesseorganisasjoner.

Vi gleder oss allerede til neste år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *