Del 7 – Reodor felgen

En ganske stolt konstruktør

Wire-Frame-Motorcycle-and-Sidecar_1.jpg

En av de store utfordringene har vært å feste det fremste staget. Fordi tanken på Tenere`n er så stor, havner feste punktet ett godt stykke utenfor ramma. Bulle ga ikke opp av den grunn, og etter 2 dager i kjelleren var problemet løst, med en Reodor felgen løsning. En konstruksjon som Bulle var veldig stolt av. Utangspunktet var motorfestene framme på ramma, og med diverse jern, ble det en flott konstruksjon, med festepunkt akkurat langt nok ut til at tanken gikk klar. Bulle var kjempe stolt.

DSC_0280.JPG

På grunn av at en sidevognssykkel har mere å dra på, er det en fordel å dreve denne ned. En tur på Trio motor, og jeg har nå satt nytt framdrev i bestilling, sammen med nye vinterdekk.

DSC_0278.JPG  DSC_0279.JPG

Økt belastning gjør også at man kan få behov for en større oljekjøler. For å skaffe oljekjøler dro jeg til Lier bildemontering for å finne en passende DONOR. Du kan se om du finner en halvgammel Corolla hadde Bulle fortalt meg. Etter å ha fått utdelt GUL vest hos høggeren, traff jeg en rød halvgammel Toyota Carina. Den hadde ikke noe imot å bidra med ett organ, og jeg fikk etter litt slit ut oljekjøleren som satt i fronten. Akkurat i tide før jeg fikk 3 grads forfrysning i fingrene. Det er kaldt å skru ute i -4 grader.

2012-10-30 15.50.37.jpg  2012-10-30 15.49.01.jpg

Tilbake i kjelleren hos Bulle var siste feste bak på sidevogna på plass. En flott konstruksjon med skråstag, som dessuten vil fungere slik at man ikke får beina i klem ved baksvingen forklarte Bulle. Flott sa jeg.

DSC_0311t.JPG

Zarges aluminumskasse må man ha. Bare så synd de koster en formue. Jeg får bite i det sure eplet tenkte jeg og satte avsted mot Proffpartner i Kobbervikdalen. På vei dit kjørte jeg forbi Øyvinds marked. Hvorfor ikke tenkte jeg, der har jeg aldri vært. Ett fantastisk sortiment har de i den butikken må jeg si. Jammen hadde de aluminums kasse også, nesten til halv pris. Den er i bestilling nå. Hvordan vi skal løse sete i sidevognen er litt i luften enda, men målet er at Bulle blir passasjer inn på Julebordet på Karlj Johan.

DSC_0309t.JPG

Snart kommer mere, for nå skjer det mye.  tenere sidecar, adventure sidecar, teneresidecar, xt sidecar, tenere sidecar, adventure sidecar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *