Del 8 – sete og styredemper

I rullestol

Etter at Bulle var ferdig med vinterveden, og cross-sesongen var over, har prosjektet gått videre.
Vi trenger ett sete i sidevognen, sa Bulle i sommer. Når jeg kjørte i Africa fikk jeg tak i ett sete fra en rullestol fortalte Bulle. En rullestol må ha ett godt sete som det går an å sitte i over tid. Jeg tok derfor kontakt med min søsters svoger i Asker Erik Bergh som er forhandler av rullestoler, tidlig i sommer. Det kan vi fikse sa han. Jeg kom tilbake til han akkurat i det første snøen falt i oktober, og møtte han for å se på stolene. Han hadde alt du kunne tenke deg innen rullestoler. Dette er verdens nest letteste rullestol forklarte Erik. Og dette er verdens letteste forklarte han, og pekte på modellen ved siden av. Her snakker vi om konstruksjoner bestående av Carbon eller tynnvegga rørkonstruksjoner i krom moybden-stål. Higtech materialer. Dette er så tynnvegget (Askerdialekt), at du ikke må finne på å forsøke å sveise, forklarte han. Vi ble enige om mitt behov, og at jeg skulle komme igjen når han hadde fått tak i nøkkelen til sin samling med gamle slitte rullestoler.

Noen dager senere møtte jeg igjen opp hos Panthera Norge, og fikk hjelp av Teknisk sjef Helge Iversen. Helge var en hyggelig kar som selv var avhengig av rullestol. Å følge han i gangene hos Panthera var ikke lett, der gikk det unna i svingene, og jeg måtte nesten løpe etter han. Helge var veldig interessert i prosjektet mitt, og hadde akkurat stolen jeg trengte. Gratis til og med. Selv drev Helge med en ide om en motorisert sparkesykkel med rullestolsete oppå.

alukasse1.JPG   DSC_0005a.JPG

Tilbake i kjelleren med rullestol og aluminumskasse , skulle alt ligge til rette for montering. Det gjorde det ikke. Dette blir for høyt sa Bulle. Vi må ha lavere alukasse. Den kjøpte Bulle dagen etter. I kjelleren ble vi enige om seteplasering. Noen dager etter var stolen modifisert og på plass. Det ble helt supert.  Her har jeg laget en litt frekk konstruksjon, sa Bulle, og viste meg feste inder stolen bestående av firkantrør og bare ett bein.

DSC_0004a.JPG

En sidevognssykkel må ha en styredemper, ellers risikerer man wobbling i forstillinga. I stedet for dyre öhlins dempere ringte jeg Auto Trio og bestilte styredemper til en gammel Mercedes 123 karosseri. Den vil passe perfekt hadde Bulle fortalt meg. Styredemperen kom i posten og beslag og fester er tilpasset.

Så langt i prosjektet er sidevogna montert, alukasse, sete og styredemper montert.

styredemper123.jpg

Nå er jeg ferdig sa Bulle, så nå overlater jeg kjelleren til deg. tenere sidecar,  adventure sidecar,  teneresidecar,  xt sidecar, tenere sidecar, adventure sidecar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *