Del 6 – Vinterveden

Bulle er ferdig med vinterveden

Jeg fyrer opp en 12 – 15 kubikk ved i året sa Bulle til meg. Derfor har veden en periode hatt høyere prioritering en 88 model Tenere. Nå er veden ferdig, og mye har skjedd. Diverse fester er montert. Jern er bøyd og sveiset. Ramma har fått forbindelser fra den ene siden til den andre, og Bulle har vært mere fornøyd for hver gang jeg har vært innom.

imagesCAAX4COA.jpg

Jeg har pusset opp sidevognshjulet, og demperne til fram gaffelen. Nytt dekk ble montert på sidevognshjulet, det ble flott, med gullfelg. (gull-lakk fra BILTEMA) Det er gull felger som er fine på svenskesykkelen, så det vil bli stilig. Demperne foran er noen gamle men nyoverhalte Øhlins gassdempere. Ikke dårlig. Disse fikk samme gullfargen.

DSC_0093t.JPG

Lakking i bua…..

Eksospotta har jeg fått sveisa og lakka, og sidevogns fram gaffelen har Erik Teigen hjulpet meg med. Delen med gaffelbeina har fått ny chrom, og svingarmen har jeg og Autosol kost oss med noen timer i bua. Resultatet ble tøft.

Styredemper fra Øhlins koster en formue. Vi bestiller en fra Auto trio foreslo Bulle. En fra Mercedes 123 eller 124 karosseri vil passe perfekt. Den kosta kr 350,-. Det beste kjøpet du har gjort så langt sa Bulle.

Aksel til sidevogna måtte dreies. En tidligere kollega, tok oppdraget. Akselen er made in Vikersund. Takk Nils Harald.

DSC_0285t.JPG

Aksel montert. dreiet av akselstål på Vikersund.

Du må skaffe en demper med 350 mm lengde, med 9 mm fjær, til sidevogna, fikk jeg beskjed om. Dette var ikke lett. Etter timer på internett ble vi enige om at Bulle skulle sjekke på ett av sine raid i nabolandet. Det ga resultater, og vi fikk ett sett med 2 dempere. Det gjør ikke noe sa Bulle. Vi monterer den ekstra demperen på sykkelen, for bakfjæringa di er for slapp. Neste gang jeg kom var en demper montert på vogna, og en på sykkelen.

2012-09-26 17.40.42.jpg

Snodig, men det fungerer. Se bildet, her er den montert.

Vi bygger videre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *