Ny KTM 1290 Super Adventure S

Tekst Kyrre Hagen.  Foto KTM.

KTM presenterer sin siste utgave av 1290, og med dette den mest avanserte eventyrsykkelen som har rullet av produksjonslinjen i Mattighofen i Østerrike. Kort fortalt er dette den ultimate høyytelses-eventyrsykkelen.

Oppgraderingen av chassiset forbedrer vektfordeling og kjøreegenskapene. Skarpere svingfølelse er oppnådd med å flytte styrehodet bakover. En lengere svingarm bidrar til å gi en mere stabil følelse under akselerasjon. Den omarbeidede rammen gir lavere setehøyde uten å ofre holdbarhet eller praktisk bruk. En ny lavere 23 liters tank er også på plass, og sørger også for et lavere tyngdepunkt i sykkelen.

Adaptiv Cruise Control

For å ta deg komfortabelt og enkelt til de beste motorsykkelveiene, introduserer KTM 1290 SUPER ADVENTURE S et innovativt Adaptive Cruise Control-system som standard for 2021. Det radarbaserte systemet er utviklet i samarbeid med Bosch, og justerer automatisk sikker avstand til trafikken fremover i henhold i fem trinn.

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S – MODELL HØYDEPUNKTER

  • Ny ergonomi -> ny drivstofftank, nedre sete og ny plast
  • Omarbeidet chassis -> kortere chassis, ny underramme og lengre svingarm
  • Optimalisert vektfordeling -> lagt til smidighet og komfort
  • Ny generasjons elektronikk -> nyskapende ACC og omarbeidet sving MTC
  • Mer intuitiv 7 ”TFT-skjerm -> optimal tilgjengelighet
  • Nydesignede styrebrytere, forbedret CCU
  • Revidert 1301cc LC8-motor -> 160 hk & 138 Nm
  • Neste generasjon av semi-aktiv fjæring
  • Ombygd valgfri teknologi -> Suspension Pro, Rally Pack & Tech Pack

Kjøremodusene som nå er tilgjengelige er: RAIN, STREET, SPORT, OFFROAD og en oppdatert (valgfri) RALLY-modus.

1290en har også fått en ny 7 ”TFT-skjermen. Skjermen er større, har raskere og mer praktiske menysystemer samt tydelige estetiske infografikker som viser forskjellige deler av sykkelen. Bryterne på KTM 1290 SUPER ADVENTURE S er nye på begge sider av styret. Et nytt sett med hurtigvalg- og favorittknapper tillater oppsettendringer i farten, og mens føreren kan holde fokus på veien.

Hjertet i KTM 1290 SUPER ADVENTURE S er en reviderte Euro5 V-twin. Denne er nå slanket 1,6 kg blant annet pga. tynnere veivhus. Sykkelen har fått ny eksos og gir mekanismen har fått forbedringer. Effekten er fremdeles hysteriske 160 hk og 138 NM. 

Vi gleder os utrolig til å teste denne nye høyteknologipakka fra den Østeriske produsenten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *