Del 4 – Byggingen startet

Galskapen begynner

tegningsprosjekt.jpg

Deler var henta i Sverige. Dette besto i ett komplett Wasp cassis, en sidevognsgaffel av VM kvalitet, og ett sidevognshjul.  Delne var plassert i kjelleren til Bulle, og komplettert med dempere til forgaffelen. Vi hadde plassert sidevogna ved siden av sykkelen, for å se hvordan ting passet.

2012-06-20 18.48.58.jpg  2012-06-20 18.57.58.jpg

Etter ferien ringte Bulle meg, og det ble mekkekveld i kjelleren. Du må kjøpe nytt dekk, og skaffe en demper til sidevogne på 35cm sa Bulle.  Demperene til forgaffelen plukket Bulle fra egen samling. Ekte Öhlinere.  Sykkelen ble ribba. Før vi demonterte forgaffelen, ble opprinnelige mål notert, slik at vi hadde utgangspunkt for den nye oppbyggingen.

t.JPG
DSC_0016t.JPG
DSC_0018t.JPG

FAKTA:
Geometrien på ett sidevognsbygg er kritisk. hjulet på sidevogna skal stå med en hvis avstand foran bakhjulet på sykkelen. Sidevonasbredde ca 1m, og hjulet foran må lengere frem, enn originalt. benytter du en std forgaffel vil denne dessuten belastes veldig sideveis når du svinger. En solosykkel legger seg jo ned, og belastes ikke sideveis i det hele tatt.

2012-07-18 17.27.46.jpg

Etter ett par dager var det tid for nytt besøk i kjelleren. Dette går sa Bulle stolt, og viste meg den nye gaffelen montert. Så langt er prosjektet pr i dag. Nå er Bulle travelt opptatt med Classik MX sidevognskjøring noen uker fremover, med dansbandscrossen i Sverige som første stopp. Men han har også rukket å bli pensjonist, så prosjektet går nok snart videre.

Gi meg beskjed om noen av dere har en støtdemper med 9mm fjær, som er 35cm fra senter bolt til senter bolt, og hull med diameter 10 – 12mm.

Kyrre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *