Autoworld 2013

I disse tider er det behandling av PMS som gjelder; dvs Parkert Motorsykkel Syndrom. For å gjøre tiden mot ny mc-sesong kortere, skulle jeg (Kyrre) være med min familie til Brussl.

aw23.jpg

Dere vet vel alle at Brussel er hovedstaden i Belgia, og har en befolkning på ca 1,1 mill innbyggere, avhengig av hvem du spør. Belgia er kjent for godt øl, Belgiske vafler og Belgisk sjokolade. I landet er det ett virvar av språk, hoveds, nederlansk, fransk og flamsk, men engelsk duger greit. Brussel er en gammel by mye likt andre gamle byer i Europa. Mange av bygningene rundt Grand Plass, eller torget om du vil, var fra slutten av sekstenhundretallet, noen sikkert eldre. På enkelte årstider dekkes hele dette torget med blomster, nå var det juletre og julekrybbe på torget. I tillegg var St. Nicolas innom.

aw32.jpg  aw33.jpg
Belgiske vafler                                 Belgisk sjokolade

Til Brussel kommer du enkelt og billig med en rekke flyselskap. Vi fløy fra Rygge for godt under tusenlappen tur retur. Vi bodde meget sentralt på ett bra hotell for ca.  kr 1.100,- pr person for 2 netter i dobbeltrom inkludert bra frokost.

aw35.JPG
Grand plass i Brussel

Da reisefølget mitt besto av 3 damer gikk jeg gjennom brosjyrene i resepsjonen på hotellet. Her fant jeg informasjon om Autoworld, en samling på over 250 biler, i tillegg en del motorsykler. Du finner info på www.autowold.be

aw27.jpg  aw22.jpg

Å reise fra sentrum ut til museet er noe av det enkleste du kan foreta deg. Finn en metro nedgang, og ta denne i riktig retning, så kommer du dit. Avstigning på stasjon Merode som ligger inntil Parc du Cinquantenaire. Inne i denne parken ligger 2 store haller, en av disse er Autoworld.

aw7 (2).jpg  aw15.jpg  aw16.jpg

Her legger jeg ut en del bilder fra Autoworld, jeg vil si at 3 timer her er utrolig hyggelig, men tilstrekkelig. Resten av tiden i Brussel kan du benytte til deilig øl, vafler og sjokolade. Byen har en avslappet og trivelig atmosfære, med masse mennesker i gatene og på torget. Restauranter og puber mangler det ikke på, men vær obs, vi ble grundig lurt i restaurantgata. Ett godt tips; – spør hva maten koster.

aw20.jpg  aw24.jpg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *