Test Dazzne Showtime P2

Tidlig på sommeren fikk vi tilsendt et action kamera for test. Dazzne Showtime P2. Gjennom sommeren har kameraet vært med meg på ulike turer. Kameraet leveres med 2 batterier, noe som har vært praktisk. Med laderen kan du lade begge batteriene samtidig, eller et av gangen. Jeg har til og med ladet opp et av batteriene via min powerbank underveis. Jeg har derfor kunnet filme så mye jeg ville.

_DSC8347

Det leveres med en rekke festebraketter. To for flate underlag, og to for buede. Du har derfor mulighet til å feste kameraet på de aller fleste underlag. Det er imidlertid alltid en utfordring å finne et underlag som ikke vibrerer for mye. For meg har løsningen vært å feste kameraet til hjelmen. Dette har vært det enkleste. Ulempene er at du må få noen til å kontrollere at kameraet filmer i riktig retning når du sitter på sykkelen. En annen ulempe er at du merker at du har på deg kameraet når du kjører, grunnet luftmotstanden. Et solid vanntett kamerahus er selvsagt i dag. Kameraet er lett å få inn og ut av dette, og veier lite, kun 94 gram.

Kameraet filmer svært godt. Bildekvaliteten er god. Alt lagres på mini SD kort. Det virker som om dette kameraet er i klasse med langt dyrere kameraer. Du kan stille inn bildekvaliteten fra 12MP til 3MP, og du kan filme i HD helt opp til 30 bilder pr. sekund.

????????????????????????????????????

Du kan også velge mellom fire oppløsninger, opp til 1080P. Kameraet kan stilles inn til å ta stillbilder, etter angitt intervall samtidig som du filmer. Dette skulle være mer enn nok for de fleste, men om ikke dette er nok har kameraet en rekke avanserte innstillinger. Du kan blant annet velge hvitbalanse, og kompensere for overeksponering. Her er det bare å sette seg inn i instruksjonsheftet som følger med, eller se instruksjonsveiledningene ulike nerder har lagt ut på nettet. Alle innstillingene gjør du ved hjelp av de to knappene på toppen av kameraet. Valgene ser du på skjermen bakpå kameraet. Her kan du også få sjekket hvordan opptaket ble. Det er jo praktisk, og gir deg en mulighet til nytt opptak dersom det er noe du ikke fikk med.

dazzne-showtime-p2

Jeg brukte litt tid på å sette meg inn i kameraet, og glapp til min ergrelse på et par av de fine strekningene jeg kjørte. Etterhvert viste det seg enklere en jeg hadde trodd. Med de rette innstillingene inne var det kun et trykk på utløserknappen som skulle til._DSC8369

Jeg har to råd til de som velger å kjøpe kameraet. Sett deg godt inn i det før du skal begynne å bruke kameraet, slik at du ikke bruker unødvendig tid underveis. Det andre er å holde glasset foran linsa reint. Det er fort gjort at en flue eller annet treffer glasset, og ødelegger fine opptak. Sjekk derfor alltid kameraet ved stopp. Jeg stilte det ene speilet mitt inn slik at jeg kunne se indikasjonslampene på kameraet. Bra, og mye for pengene er vår vurdering.

Pris: 1.390 kroner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *