RUNDTUR MOT VEST 2006

Veianbefaling:

Høsten er her, men ikke alle har gått i hi enda. September kan være en flott tid, særlig når temperaturene ligger oppunder 20 grader på dagtid.

Som en slags sesongslutt i vært fall for lange helgeturer, tok vi med oss ett par motorsykkelvenner, Silje og Rune, for å utforske flotte veier på Sørlandet.

Fredag:
Vi dro av gårde fredag 22/9, etter jobb. For å få litt svinger, valgte vi veien over Hanekleivene til Hvittingfoss, videre til Skien om Siljan. Fra Skien fulgte vi riksvei 356 mot Drangedal, denne veien har store åpne svinger, i ulike kombinasjoner, og innbyr ikke akkurat til å holde fartsgrensene. Så tok vi av mot Kragerø, riksvei 38. Denne veien har mange tette svinger, mange i krevende kombinasjoner. Veidekke er kjempebra. Denne strekningen anbefales. Etter dette fulgte vi kjedlige E-18 til Grimstad, men det er like greit sånn i tussmørke. Totalt ca 28 mil.

Homborside by nigth
Homborside

Lørdag:
Lørdag valgte vi å legge opp en rute i innlandet i Agder fylkene, etter ett oppfriskende morgenbad i 16 graders vann. Vi kjørte først opp riksvei 404 fra Grimstad. Dette er en skikkelig motorsykkelvei, og kan anbefales på det sterkeste. Krevende, med fine kombinasjoner.

Stopp langs vei9en i nærheten av Konsmo. Tatt med selvutløser
Stopp langs vei9en i nærheten av Konsmo. Tatt med selvutløser

Du kan ha det veldig morsomt innenfor lovlig fartsgrense. Videre tok vi 406 og 405 til Vegusdal, før vi tok lunsj i Evje. Denne veien er litt enklere, men nok av svinger allikevel. Etter ute lunsj, blant lokale motorsyklister på gatekjøkkenet i Evje, fulgte vi 42 ett stykke, før vi tok riksvei 460, helt ned til Lindesnes fyr.

Lindesnes fyr. Norges sydligste punkt
Lindesnes fyr. Norges sydligste punkt

Denne veien er utrolig fin, og går gjennom forskjellige landskap. Langs innlandsvann, gjennom sørlandsidyller, og mellom nakne heier.

Vi skuer mot Danmark
Vi skuer mot Danmark

Lindesnes er absolutt vært ett besøk, ja selv de 40 kronene det koster å komme inn på området, er verd det, som ei tenåringsjente i porten fortalte oss. Dagen begynte å ta slutt, og en medbrakt fersk motorsyklist var sliten. Vi fulgte derfor E-18 til Kristiansand, der vi inntok noen digre pizzaer på Peppe`s. Her kunne vi imidlertid valgt å følge 455 opp fra Mandal, og kjørt om Vennesla og Birkeland tilbake. På hytta ropte imidlertid senga, etter ca 34 mil.

Søndag:
Vi klarte ikke dy oss. Etter å ha sendt våre venner av gårde på E-18, tok vi igjen 404 fra Grimstad. Deretter fulgte vi veien opp til Treungen, videre til Vrådal, Brunkeberg, Seljord, Notodden og hjem. En utrolig fin vei som mange av Dere kjenner. Veien er imidlertid krevende i regnvær, og vi var slitne og kalde når vi kom hjem. Ca 30 mil.

rekerDette er en kjempe rute, som kan godgjøre seg i løpet av vinteren. Med innkvartering på Sørlandet, kan den jo kombineres både med ferske reker og badeliv.

 

GOD TUR.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *