På svingete veier med nye Tiger 660 Sport

Tekst: Kyrre Hagen.  Foto Kingdom Creative.

Klare for presse lunge for nye Tiger 660

Vi har vært på Algarvekysten i Portugal for å teste det nyeste tilskuddet i Tiger-familien, nemlig Tiger 660 Sport. Herlig prøvekjøring på flotte Portugisiske spagettiveier rett før jul er slettest ikke verst, og den nye Triumph’en leverte.  

Tiger modellene forbindes ofte med adventure sykler, men spennet i Tiger familien har alltid vært stort, og mere vei-orienterte asfalt sykler inngåtr i sortimentet. Denne modellen er laget for by, pendle og turkjøring. Kort sagt en sykkel til bruk både i hverdagen og helger, med versatile egenskaper. Tiger Sport 660 baserer seg på Trident 660 med samme motor og ramme. Dette er en ren landeveis sykkel, og konkurrerer med sykler som Yamaha Tracer 7 og Kawasaki Versys 650.

Ivrige Tigere klare for testkjøring.
Fin oppreist sittestilling, og bredt styre gir god kontroll.

Sittestillingen er oppreist og meget romslig. På denne er det plass til både store og små førere. Vindskjermen kan enkelt justeres opp og ned mens du kjører. Styret er passe bredt, og gir deg en følelse av god kontroll. Instrumenteringen er oversiktlige, og knappene gir enkel navigasjon i menyer og oppsett. Med sine 17 tommers felger er dette en sykkel som lekende lett lar seg kaste fra kurve til kurve. Det trenger du i aller høyeste grad på veiene Triumph hadde valgt ut for oss denne dagen. Algarvekysten er som skapt for test av svingvillige sykler, og når tidligere British Superbike Champion Ian Cobby førte an, var det bare å legge seg i tetgruppa og nyte veiene gjennom det kuperte landskapet.   

Oversiktlig og god TFT display

Motoren på 660 ccm, har i realiteten vært med i ulike modeller hos Triumph siden 2006, men er selvsagt stadig forbedret. Nå er den Euro 5 godkjent. Denne lille trippelen har imponerende krefter i mellomregisteret. Den er turtallsvillig, samtidig som den har et godt moment over et bredt turtallsområde. Den leverer 80 hk og 65 Nm. Perfekt for veien vi kjører i Portugal. Effekten passer bra, og gjør at du kan nyte følelsen av å kunne gi full gass ut av svingene. Triumph har også kostet på seg to kjøremoduser ROAD og RAIN. Dette liker vi godt.

Algarvekysten er perfekt for motorsykkelkjøring. Tigeren fungerer ypperlig
Kollega Daniel Lundgaard Bohnsen på baksete.
Den norske deligasjonen: Undertegnede og Andre Stephanivsky fra Bike

Sykkelen er bygget for å konkurrere i en klasse som skal være svært prisgunstig. Demperkomponentene fra Showa fungerer ypperlig på normal kjøring, og vil holde for de aller fleste. Det sitter en 41 mm Showa-demperne foran og en Showa monoshock RSU bak, begge med en fin vandring på 150 mm, hvilket betyr sporty og behagelige kjøreegenskaper. Bakdemperen har muligheter for justering av forspenningen. Bremsene på sykkelen er doble 310mm skiver foran med doble Nissin kalipere. Bak sitter en 255mm skive med enkel Nissin kaliper. Når vi kjører på det aller hardeste, er vi nok litt over grensen for hva disse komponentene er bygget for, men roer du tempoet en smule fungerer alt veldig fint. Dette er i grunnen likt for alle konkurrentene også, og la det være helt klart; både dempere og bremser fungerer til ganske så aktiv kjøring.

Blant tilbehøret finnes både sidevesker og toppboks, med lakkerte paneler integrert.

Av tilgjengelig elektronikk kan vi nevne at den har et nytt TFT fargedisplay som er enkelt men ser bra ut. Avslagbar traction kontroll. ABS, full LED belysning, selvkansellerende blinklys, ride by wire, slipperclutch og to kjøreprogrammer. Triumph har også tatt frem et omfattende utstyrsprogram som gjør at hver du kan tilpasse sykkelen til dine egne behov. I dette inngår blant annet quckshifter, og komplett koffertsett. Hele 40 komponenter finnes som ekstrautstyr.

Tiger 660 Sport i blå variant

Designet ser gjennomtenkt ut med rene og rette linjer. Den er relativt høyreist og slank, men med et bredt styre på 834 mm og en akselavstand på 1418 mm er dette en svingvillig sykkel som gir mye kjøreglede. Det er lagt mye arbeid ned i å holde høyde og bredde på salen på et minimum, for at sykkelen skal passe til mange. Vi hadde flere jenter som var med på testkjøringen, og når jeg spurte dem om hvordan sykkelen fungerte fikk jeg tommel opp. Også manøvrering ut og inn av parkering fungerte bra ifølge dem.

Portugisiske spegettiveier er ideelt for Tigeren
Ikke så verst å være på presselansering. Her med den svanske influenseren Hanna Johansson og en tysk journalist

Vi likte kjøreopplevelsen på den nye Triumph’en, og full test av sykkelen vil komme i MC-avisa på nyåret.

Motor/gir:

3 syl

660 cc

6 gir

Ytelse:

59,6 kW (80 hk) – 10250

64 Nm – 6250

Sittehøyde: 835 mm

Vekt: 206 kg (våt)

Ca. pris fra: 129.900,-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *