Rett vest 2015

Årets vestlandstur, ble til tross for dystre værutsikter en hyggelig opplevelse med gode mc-venner.

Sogndalsfjellet kledd i hvitt....
Sogndalsfjellet kledd i hvitt….

Til tross for møkka vær på yr den siste uka før vi dro, ble det ikke frustrasjoner i reisefølge før ett par timer før avreise. Vi møttes på Lierkroa, for rådslagning, og vurdering av alternativer før vi dro. Stemningen var imidlertid at vi skulle holde oss til planlagte rute, og vurdere underveis. Vi kjørte derfor opp til Beitostølen via vestsida på Randsfjorden.

Fergekø....
Fergekø….

 

Stensrud med Blondie hakk i hæl
Stensrud med Blondie hakk i hæl

 

Akslerasjonsmodifisert pizza
Akslerasjonsmodifisert pizza

På Beitostølen ble vi møtt av Harald, som allerede hadde slått i hjel ett par timer på puben der oppe. Utfordringen ble å få frakta sykkelen hans ned til hytta.  Det ble en kveld med Peppes pizza, og gitarmusikk fremført av trubadur Huseby. En lystig kveld.

Stopp Sogndalsfjellet
Stopp Sogndalsfjellet

 

Me and my Super Tenere. Filefjell.
Me and my Super Tenere. Filefjell.

 

Alternativ rute; svingete vei...
Alternativ rute; svingete vei…

Lørdagen ble alternativer vurdert. Valdresflya var stengt. Veien gikk derfor om Tyinkrysset, og Årdal, før vi kjørte over Sogndalsfjellet til Skei. Her snappet godeste Huseby den siste porsjonen med raspeballer rett foran nesa på oss andre. Videre til Hornindal og Raftevold hotell. Her vartet de opp med buffet, 10 minutter før serveringen stengte. Gjengen la seg tidlig, for å ladebatteriene til søndagens regnvær.

Evensen wieelie
Evensen wieelie

 

Vestland vestland.....
Vestland vestland…..

Turens planlagte rute på søndag var bare å glemme på grunn av stengte fjelloverganger. Liker du regn, var nok dagen topp. Det mest spennende denne dagen ble nok ett stopp inne i Lærdalstunellen. Ellers er det jo ganske spennende å kjøre på regnvåte vestlandsveier da. Samme rute som dagen i forveien, men motsatt vei, til vi kom til Lærdal. På Geilo innkvarterte vi oss i Bestefarshus, og Guristugu. Huseby spilte opp, og vips var alle minner om regnvåte veier forsvunnet som dugg for solen.

Tunellmagi....
Tunellmagi….

 

Teletubbis på tur, Aurlandsdalen...
Teletubbis på tur, Aurlandsdalen…

På mandag kom belønningen vår, da det klarnet opp. Vi fikk en flott tur over Imingefjell, og ned Tessungdalen.

Imingefjell
Imingefjell

Selv om turen ble litt redusert, på grunn av været, var det en veldig hyggelig langhelg.                   50% regn, 100% godt selskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *