Prosjekt KTM

Det må bli en ekstrem KTM 690 Enduro R, med eget preg. Denne sykkelen er jo bare helt rå. Med en vill respons på grusveiene gir denne en fartsfølelse du skal lete lenge etter.

Etter et sykt møte med Sigmund Aunan`s KTM Enduro R, måtte det bare bli en slik. Tenk at en pensjonist kan bytte ut Harleyen til en slik ekstremsykkel og i tillegg trives så til de grader på den. Jeg hadde fått låne sykkelen en hel helg. Jeg var ganske inspirert av all kjøringen på dårlige veier i Himalaya i september. Turen med Sigmund´s KTM gikk på svingete veier i Telemark, grusveier ble testet ved Oklungen. Dette er den villeste sykkelen jeg har prøvd så langt. Hysterisk rask akselerasjon, lettkjørt på asfalt, vanvittig god på rufsete grusveier. Kort sakt gode kjøre egenskaper og med en utolig stor moro faktor. Sjelden har jeg sittet med et så stort glis under hjelmen så lenge. Jakten på en slik sykkel måtte begynne.

Elg i solnedgang, eller MT-01 til salgs, men kun for en god pris.
Elg i solnedgang, eller MT-01 til salgs, men kun for en god pris.

La det være sakt med en gang. Jeg er svært glad i mine Yamaha motorsykler. Å selge en av disse er med tungt hjerte. Min MT-01 er kanskje den mest utsatte i så henseende, fordi jeg bruker denne minst. Jeg elsker imidlertid designet. Med kun 8000 km på måleren er denne ganske unik, det finnes kun 30 eksemplarer i Norge. Jeg kunne bytte denne inn på CBP for omtrent en ny 690. Jeg ble derfor svært glad, da en sykkel jeg trodde var solgt dukket opp på finn.no igjen. En 2010 modell med kun 14500km på måleren. Nå hadde jeg en unnskyldning for at MTén kunne stå i bua litt lengere. Penger ble skrapt sammen, og plutselig en dag satt jeg i varebilen til Anne Swang, på vei til Lillehammer for å hente sykkelen jeg hadde kjøpt. Takk Anne.

Heldigvis fant jeg dette flotte eksemplaret. Ikke lett å finne en brukt KTM 690 Enduro R til en fornuftig pris
Heldigvis fant jeg dette flotte eksemplaret. Ikke lett å finne en brukt KTM 690 Enduro R til en fornuftig pris

Det har til nå blitt en lang kveldstur på grusveier. Sykkelen er svært lettkjørt, og har et rått drag. Den har noen av komponentene jeg er ute etter ferdig montert: Comfort sete fra Turatech, styreforhøyer fra ROX, og beskyttelsesplate under motoren.

Styreforhøyer
Styreforhøyer

Mappingen på motoren kan betjenes fra styre. Akropovic slip-on, og en hvassere kam. Det jeg skulle ønske meg var 2016 modellens ABS, men noen kompromisser må det bli.

 

Jeg synes Dakar-sykler, er helt rått. Her har jo KTM en fantastisk meritt-liste. Jeg begynte letingen på nettet, og oppdaget ganske raskt at det ikke finnes noen grense oppad for påkostninger på disse syklene. Komplett sett fra Rally Ride, med kåpe og ekstra tanker kommer på godt over 30.000,-. Det er en helt uaktuelt påkost. Sykkelen skal få oppdateringer som bedre lys og en større vindskjerm. Denne skal både gi mere beskyttelse for vind, og samtidig beskytte GPS og utstyr for steinsprut og lignende. Dette blir en Dakar look-allike sykkel. Ingen problem å være 51 år når hode er 25. Det gjelder bare å unngå krasjlandinger. Det har ikke kroppen godt av lengere.

Ekstra bensintanker, er bare litt av det sykkelen til den pensjonerte politisjefen er utstyrt med.
Ekstra bensintanker, er bare litt av det sykkelen til den pensjonerte politisjefen er utstyrt med.

For å få tips tok jeg turen til John Finsberg som jeg var på tur til India med. John har samme sykkel, og har utstyrt denne mad en masse nyttige og kjekt-å-ha-remedier. Det ble mye info å få fra en godt voksen utstyrs-frik, som tydeligvis har lommeboka på vid gap når det gjelder utstyr til syklene sine. Sykkelen er blant annet benyttet på turer i Morocco. John hadde montert beskyttelser på ulike steder. Bagasjemuligheter og ulike muligheter i forhold til bensintanker. John har tilpasset mye og tenkt på det meste. Det han ikke har fått tak i, har han fått laget.  Takk for alle tips så langt John. Noe av utfordringen blir å forsøke å holde vekten nede, alt du henger på sykkelen veier jo dessverre noe.

Pr. 31.10.16, er følgende bestilt. Ny front, med lys og kåpe fra www.radegarage.com i Praha. Rade virker som en svært hyggelig fyr i vår kommunikasjon. Nettsiden hans er fin, og avslører en riktig eventyrer og entusiast, med flere lange eventyr-turer bak seg. Rade skal bygge kåpen, og vil kunne sende denne i løpet av en uke.

Kåpesettet fra www.radegarage.com
Kåpesettet fra www.radegarage.com

Jeg har dessuten kjøpt et tank sett, som skal monteres under sete. Settet inkluderer nytt luftfilter, og påkobling til bensinpumpe. Totalt kommer disse delene 990 euro. I tillegg kommer norsk mva. Nå er det bare å vente i spenning noen uker til delene kommer. I mellomtiden skal sykkelen benyttes når det er mulighet.  Jakten etter spennende komponenter og bagasjesystem fortsetter på nettet. Galskap mener noen, lidenskap mener andre. Jeg velger å skylde på det siste….

To be continued.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *